D. Tuskas: ES lyderiai sutarė pratęsti ekonomines sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) lyderiai ketvirtadienį sutarė, kad ekonominės sankcijos Rusijai turi būti pratęstos dar šešiems mėnesiams, nes Maskvai nepavyksta vykdyti įsipareigojimų dėl Ukrainos taikos užtikrinimo.

„Sutarta. ES pratęs ekonomines sankcijas Rusijai dėl jų negebėjimo įgyvendinti Minsko susitarimus“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

Šis sprendimas formaliai bus patvirtintas liepą ir įsigalios šio mėnesio 31 dieną.

ES paskelbė ekonomines sankcijas Rusijai po to, kai virš Rytų Ukrainos 2014 metų liepą buvo numuštas Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas. Dėl to Bendrija kaltina Maskvos remiamus separatistus.

Iki tol dauguma ES šalių, ypač Prancūzija ir Vokietija, abejojo dėl sankcijų Rusijai dėl prekybinių tarpusavio ryšių.

D.Tuskas kol kas nepateikė daugiau detalių apie sutarimą dėl sankcijų pratęsimo. Jis buvo priimtas, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel informavo kolegas apie jų pastangas, kad Minsko susitarimai pradėtų veikti.

Šie susitarimai Baltarusijos sostinėje buvo priimti 2014 ir 2015 metais, tačiau paliaubos yra pažeidžiamos praktiškai kiekvieną dieną.

Konflikto Ukrainoje metu žuvo daugiau nei 10 tūkst. karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių