D. Trumpo štabas pateikė ieškinį dėl rinkimų rezultatų Džordžijoje

Kadenciją baigiančio JAV prezidento Donaldo Trumpo štabas penktadienį pateikė ieškinį Džordžijos valstijoje, siekiant anuliuoti tenykščius prezidento rinkimų rezultatus, praneša agentūra „Reuters“.

D. Trumpo štabas pranešime teigė, kad ieškinyje bus pateikiami Džordžijos gyventojų parodymai, susiję su rezultatų klastojimu.

Džordžijos valstijos sekretorius Bradas Raffenspergeris ir kiti aukšti valstijos pareigūnai yra keliskart pakartoję, kad valstijoje nebuvo rasta masinio sukčiavimo įrodymų.

D. Trumpo komanda patyrė virtinę teisinių nesėkmių visoje šalyje, įskaitant pralaimėtas bylas Nevados ir Viskonsino valstijose, kuriose taip pat siekė anuliuoti rinkimų rezultatus.

Išrinktasis prezidentas J. Bidenas laimėjo lapkričio 3 d. rinkimus su 306 Rinkikų kolegijos balsais. Pergalei reikalingi 270 rinkikų balsų. Tuo metu D. Trumpas iškovojo tik 232 rinkikų balsus.

Nevados teisėjas penktadienį atmetė respublikonų rinkikų pateiktą ieškinį ir nurodė jiems padengti bylinėjimosi išlaidas, jiems negebėjus „pateikti patikimų ir tinkamų įrodymų pagrįsti“ savo teiginius.

Neseniai Viskonsino aukščiausios instancijos teismas taip pat atmetė dar vieną ieškinį, kuriuo buvo siekiama anuliuoti valstijos rinkimų rezultatus.

D. Trumpo štabas, bandydamas pakeisti rinkimų rezultatus, jau išleido beveik 9 mln. dolerių, įskaitant 2,3 mln. dolerių sumą, sumokėtą teisininkams ir konsultantams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o?

o? portretas
kiek isleido sorosclintoliniai su geicais ir kt zydjankiais ka d iteisint savo galybe ir falsa kuriam nebuvo lygiu tai miljardai o Trumpas eina istatymiskai ir savo lesomis ir tiesa privalo laimet nes kitu atveju PP ir AA;;;;;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių