D. Trumpo atsakas Pekinui – paskelbė apie naujus muitus kiniškoms prekėms

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas metė atsaką Kinijai, toliau aštrindamas augantį JAV–Kinijos prekybos karą.

Jis paskelbė apie naujus aukštesnius importinėms prekėms taikysimus muitų tarifus, informavo BBC.

Penktadienį tviterio paskyroje D. Trumpas paskelbė, kad kiniškų prekių importo muitų tarifai bus padidinti 5 proc. Jis rašė, kad 250 milijardų dolerių vertės importui iš Kinijos nuo spalio 1 dienos pakels muitų tarifą nuo 25 proc. iki 30 proc. Taip pat 300 milijardų vertės kiniškų prekių muitų tarifas dabar bus 15 proc. vietoj anksčiau taikyto 10 proc.

Dėl naujų muitų JAV prezidentas nusprendė po to, kai Pekinas penktadienį paskelbė amerikietiškoms prekėms taikysiantys naujus muitų tarifus. Kinija atskleidė planus 5 000 JAV produktų, tarp jų agrikultūros prekių, žaliavinės naftos ir aviacinei įrangai, skirti nuo 5 proc. iki 10 proc. siekiančius muitų tarifus, taip pat nuo gruodžio 15 d. įvesti 25 proc. muitus JAV automobiliams ir 5 proc. muitus automobilių dalims.

D. Trumpas teigė, kad Kinijos veiksmai yra paremti „politiniais motyvais,“ ir apkaltino šalį „naudojantis“ JAV. „Deja, buvusi administracija leido Kinijai peržengti sąžiningos ir subalansuotos prekybos ribas tiek, kad tai tapo didžiule našta JAV mokesčių mokėtojams. Kaip prezidentas, negaliu leisti, kad tai tęstųsi ilgiau“, – tviterio paskyroje rašė prezidentas. Jis taip pat paragino amerikiečių įmones ieškoti alternatyvų Kinijai  – siūlė, kad įmonės gamintų produktus JAV.

Prekybos karas tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų prasidėjo pernai. Jungtinės Valstijos kaltino Pekiną verčiant Jungtinių Valstijų bendroves, veikiančias Kinijoje, dalytis technologijomis su vietiniais partneriais ir perduoti intelektinės nuosavybės paslaptis.

Pati Kinija tai neigia. D. Trumpo administracijos pareigūnai taip pat prieštarauja Kinijos keliamiems prekybos barjerams, kaip valstybinėms subsidijoms, reguliavimui, verslo licencijavimo procedūroms, prekių standartų priežiūrai ir kitoms praktikoms, kurios esą užveria Kinijos rinką užsienio įmonėms arba suteikia vietos įmonėms nesąžiningą pranašumą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatogus

Nepatogus portretas
Pasižiūrėjus į nuotrauką ir eilinis žmogus gali pasakyti,jog čia labai savęs mylinčio,susireikšminusio žmogaus fenotipas,kurio sprendimai yra priimami vienašališkai,nepagrįsti nei protu,nei logika.

rekia

rekia portretas
tik baigt visas prekybas ir negasdint 1 kito ir nekist nosies i kitu tautu gyvenimus nes visos savitos kinai turi siena ta tegul ten ir gyvena o jav gi kitoje puseje irgi /netrukdo/ atrodo butu viskas gerai bet matai jiems visko permaza reikia /pirkti/ sala o jei neparduos ras budu kaip pasiimti juk tai rasistyniai kaubojai ir viskas po...h...

Antanas

Antanas  portretas
Lietuvos kariuomenę į Kiniją, ir duot biški prikurit tai sakant, truputį pagazdint, na žinoma ir trampui atskaityti, tai sakant. Bispridėlas pilnas, tai sakant.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių