D. Trumpas ir kiti respublikonų kandidatai surems ietis antruosiuose debatuose

  • Teksto dydis:

JAV Respublikonų partijos pretendentai į prezidento postą baigia rengti savo kovos planus trečiadienį numatytiems ir nekantriai laukiamiems debatams, kuriuose prieš isteblišmentą nusistatęs ir populiarumo aukštumose įsitvirtinęs Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) surems ietis su varžovais, siekiančiais sugrąžinti jį ant žemės.

Simi Valyje, Kalifornijoje, esančioje Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) prezidentinėje bibliotekoje vyksiančiuose debatuose dalyvaus vienuolika kandidatų. Tai kur kas jaukesnė ir labiau simbolinė renginio vieta nei ta, kurioje rugpjūtį vyko pirmieji respublikonų pretendentų į prezidento postą debatai.

D.Trumpas debatuose sieks išsaugoti savo didžiulį atotrūkį nuo kitų kandidatų. Tuo tarpu jo varžovai jaus milžinišką spaudimą, nes sėkmingas pasirodymas gali padėti jiems užsitikrinti realiausių pretendentų statusą ir išsiskirti iš gausaus būrio kandidatų.

Kita vertus, D.Trumpo negąsdina perspektyva sulaukti aštrios kritikos bangos iš oponentų, nekantraujančių supliekti žmogų, kurį jie vadina netikru konservatoriumi.

„Darome kažką ypatinga, - sakė D.Trumpas, antradienio vakarą Los Andžele kreipdamasis į minią iš Antrojo pasaulinio karo laikų linijinio laivo „USS Iowa“ denio. - Tai judėjimas“.

Visiems rūpimas klausimas prieš debatus - ar juose bus pykčio proveržių ir užgaulių užsipuolimų tarp aštrialiežuvio D.Trumpo, jau įrodžiusio, kad jis nelinkęs vynioti žodžių į vadą, ir jo varžovų, siekiančių bet kokiomis priemonėmis sustabdyti prieštaringai vertinamo nekilnojamojo turto magnato populiarumo augimą.

Naujausia „CBS News“ apklausa rodo, kad D.Trumpas, turėdamas 27 proc. respondentų palaikymą, dideliu atotrūkiu tebepirmauja prieš savo varžovus.

Savo populiarumą padidino ir ramaus būdo buvęs neurochirurgas Benas Carsonas (Benas Karsonas), kurio stilius kardinaliai skiriasi nuo D.Trumpo - jį remia 23 proc. respondentų.

Tuo tarpu Jebas Bushas (Džebas Bušas), tikriausiai labiausiai su isteblišmentu siejama figūra tarp respublikonų kandidatų, užima trečią vietą, turėdamas maždaug 8 proc. respondentų palaikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių