Čekijos prezidentas: NATO pasitraukimas iš Afganistano sukėlė terorizmo Europoje pavojų

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas pareiškė, jog NATO pasitraukimas iš Afganistano sukėlė teroristinių išpuolių Europoje pavojų.

„Saugumo požiūriu tarptautinė situacija pablogėjo po NATO pasitraukimo iš Afganistano, į valdžią šioje šalyje grįžus teroristiniam Talibano judėjimui“, – kalbėjo Čekijos per kalėdinį kreipimąsi į šalies gyventojus, kurį sekmadienį transliavo vietos televizijos.

„Tikėtina, šis „afganistanietiškas Miunchenas“, padidins migrantų iš Afganistano srautus, bet, visų pirma, padidins naujų teroristinių išpuolių, panašių į Niujorko „dvynių“ ataką, pavojų, taip pat ir Europoje“, – pabrėžė M. Zemanas.

Talibanas šią vasarą pradėjo didelio masto karinę operaciją Afganistano kontrolei susigrąžinti po to, kai JAV paskelbė apie sprendimą išvesti savo ginkluotąsias pajėgas iš šios šalies. Rugpjūčio viduryje Talibanas be kovos įžengė į sostinę Kabulą, o prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) pabėgo į užsienį. Rugsėjo 6-ąją Talibanas paskelbė perėmęs viso Afganistano kontrolę, o jau kitą dieną pristatė laikinosios vyriausybės sudėtį, kurios teisėtumo kol kas nepripažino nė viena valstybė.


Šiame straipsnyje: NATOAfganistanasterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaliga

Kaliga portretas
Dar 50 metų ir tokios Europos, kokia yra dabar, nebus. Dauguma bus išrasinti (kuriems jokio skirtumo, kokia rasė) , nutautinti, išreliginti, išlytinti(be lyties). Ir tuomet liks armija tokių, kaip raskevicius bei dzihadistai. Ir jie susigrums paskutiniame mūšyje.

JUOKINGIAUSIAI

JUOKINGIAUSIAI portretas
Amerika save laiko šios planetos bamba. Tik juokas ima iš jų pasipūtimo. Po antro pasaulinio karo nesugebėjo, nepanaudojus atominio ginklo, įveikti Japonijos. O šiandien šokinėja prieš Rusiją ir Kiniją, gėdingai pabėgo ir Afganistano po 20 metų jos "demokratinimo"...

šaukštai po pietų

šaukštai po pietų portretas
Trumpas siūlė Merkel su Makaronu pasiimti Afganistaną. Tuomet Merkel į Trumpą pasižiūrėjo kaip į kvailį. Dabar Afganistanas pasiims Vokietiją. :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių