Čekijoje ir Bulgarijoje užfiksuoti paukščių gripo atvejai

Čekijoje ir Bulgarijoje užfiksuoti paukščių gripo protrūkiai, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Pasak tarnybos, protrūkis Čekijos Pardubicės regione yra antras didelio patogeniškumo virusas šioje valstybėje šiais metais. Židinys patvirtintas ūkyje, kuris nuo pirmojo nutolęs už maždaug 100 kilometrų, jame laikyta daugiau kaip 137,5 tūkst. kalakutų. Be to, naujas ligos protrūkis nustatytas ir Bulgarijoje, Plovdivo regione esančioje 15,7 tūkst. ančių fermoje.

Nurodoma, kad abiejų šalių veterinarijos specialistai šiuo metu likviduoja židinius, nustato būtinąsias apsaugos ir priežiūros zonas, vykdo ūkių dezinfekciją ir įgyvendina kitas privalomas saugos priemones, kad virusas neplistų.

Pavojinga užkrečiamoji paukščių liga nuo praėjusių metų pabaigos iki šios dienos pasireiškė aštuoniose Europos valstybėse: Lenkijoje užregistruotas 21, Vengrijoje ir Slovakijoje – po 4, Rumunijoje ir Čekijoje – po 2, Vokietijoje, Ukrainoje ir Bulgarijoje – po 1 ligos židinį.

Lietuvoje paukščių gripo virusas kol kas nenustatytas. Praėjusią savaitę ištyrus 4 gulbių gaišenas Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute paukščių gripo virusas nepasitvirtino nė vienu atveju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Gaila žiūrėti į šitokį paukštyną...vištos viena kitą žudo,vietos stoka.Bausti reikia verslininkus,nutraukti veiklą. Žiaurumas nugali apetitą -praeina noras pirkti.Baisus reikalas.Visiems išgamoms pinigai.Kur žmogiškumas ?

Anonimas

Anonimas portretas
Kokiam paukštyne rado tokias purvinas vištas nuotraukai ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių