Būsimos Latvijos vyriausybės koalicijos partneriai pasirašė bendradarbiavimo memorandumą

Būsimosios Latvijos vyriausybės koalicijos partneriai – „Naujoji vienybė“, „Jungtinis sąrašas“ ir „Nacionalinis susivienijimas“ – ketvirtadienį pasirašė bendradarbiavimo memorandumą.

„Tęskime darbus“, – po dokumento pasirašymo sakė premjeras Krišjanis Karinis.

Bendradarbiavimo memorandumas numato politinių jėgų pasirengimą prisiimti atsakomybę už šalies vystymąsi ir žmonių gerovę bei partijų susitarimą dėl pagrindinių valdžios formavimo principų ir bendrai išsikeltų tikslų, tokių kaip nacionalinio saugumo stiprinimas, ekonomikos augimas ir socialiai teisingos, įtraukios visuomenės kūrimas.

K. Karinis siūlo, kad spalio 1-osios rinkimus laimėjusi jo partija „Naujoji vienybė“ gautų ministro pirmininko, finansų ministro, užsienio reikalų ministro, švietimo ir mokslo ministro, teisingumo ministro, klimato ir energetikos ministro bei socialinės apsaugos ministro portfelius.

„Jungtinis sąrašas“ be parlamento pirmininko posto, kuris atiteko Edvardui Smilteniui, dar gautų keturias ministerijas: Vidaus reikalų, Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos ir Regioninės plėtros.

„Nacionaliniam susivienijimui“ atitektų keturi portfeliai: gynybos ministro, kultūros ministro, susisiekimo ministro ir ekonomikos ministro.

Trijų partijų atstovai šiuos pasiūlymus aptars penktadienį.

Pagal nustatytą tvarką, dabartinė K. Karinio vyriausybė, nors yra formaliai atsistatydinusi, dirbs tol, kol Saeima neišreikš pasitikėjimo naujam ministrų kabinetui.

Kaip pranešama, K. Karinis gali vadovauti ir kitai vyriausybei. Prezidentas Egilas Levitas oficialiai dar neįvardijo kandidato į premjero postą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių