Britų karalius Charlesas III atvyko į Rumuniją pirmojo vizito po karūnavimo

Rumunijos prezidento rūmuose Bukarešte su karinėmis iškilmėmis penktadienį buvo priimtas Didžiosios Britanijos karalius Charlesas III (Karolis III), kuris pradėjo savo asmeninį vizitą šioje Rytų Europos šalyje.

Skambant Didžiosios Britanijos ir Rumunijos himnams, šalies prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas), kuris praėjusį mėnesį dalyvavo Charleso III karūnavimo ceremonijoje Londone, pasveikino naujai karūnuotą karalių.

Po susitikimo ant raudonojo kilimo vyks priėmimas, kuriame dalyvaus apie 300 žmonių, įskaitant kelis vyriausybės pareigūnus ir pilietinės visuomenės atstovus.

Charleso III kelionė į Rumuniją yra pirmoji jo kelionė į užsienį nuo gegužės 6 dienos, kai jis buvo karūnuotas.

„Karalius pradėjo savo pirmąjį užsienio vizitą po karūnavimo – jis išvyko į Rumuniją, kur apsistos privačioje rezidencijoje Transilvanijos regione“, – pranešė Bakingemo rūmai.

„Nežinoma, kiek laiko Charlesas praleis Rumunijoje“, – priduriama pranešime.

Oficialioje programoje numatyti susitikimai su Rumunijos pareigūnais, pilietinės visuomenės atstovais ir Rumunijos diplomatinio korpuso atstovais, pranešė Rumunijos prezidentūra.

Tikimasi, kad po Bukarešto Charlesas III vyks į Transilvanijos provinciją, kur jis turi daug nekilnojamojo turto ir kurioje anksčiau dažnai lankydavosi.

Planuojama, kad Charlesas III keletą dienų praleis šiame kaimiškame regione. Pirmiausia jis vyks į Valia Zalanului kaimą, o kelionę baigs Viskri kaimelyje.

Viskri kaimelis itin patiko tuometiniam princui Charlesui, kai jis čia pirmą kartą apsilankė 1998 metais.

Namas, kurį jis nusipirko 2006 metais, iš pradžių buvo poilsinė princo rezidencija, bet vėliau buvo paverstas muziejumi, skirtu botanikai – tai dar vienas naujojo karaliaus hobis.

Ruošdamiesi vizitui karališkieji korespondentai atkreipė dėmesį į tai, kad karalius bus išvykęs, kai princas Harry (Haris) kitą savaitę grįš į Jungtinę Karalystę duoti parodymų bulvarinio laikraščio leidėjui iškeltoje byloje dėl telefoninių įsilaužimų.


Šiame straipsnyje: Charlesas IIIRumunijavizitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Ne Charlesas, o Karolis! Būkime lietuviai!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių