Britų karalienė Kalėdų sveikinime jaudinamai kalbėjo apie velionį vyrą

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) šias Kalėdas sutiko su šeimos nariais, o savo sveikinime šaliai jaudinamai kalbėjo apie velionį sutuoktinį princą Philipą (Filipą).

Neįprastai asmeniškame sveikinime, transliuotame šeštadienį 15 val. Grinvičo (17 val. Lietuvos) laiku, karalienė sakė, kad ji ir jos šeima ilgisi Edinburgo kunigaikščio. Jis mirė balandžio mėnesį, būdamas 99 metų amžiaus.

95 metų karalienė, kuri vilkėjo raudona suknele ir buvo užsisegusi perlų vėrinį, kalbėjo sėdėdama prie stalo, o ant jo stovėjo viena nuotrauka – jos ir Philipo, padaryta 2007 metais per jų santuokos deimantinį jubiliejų.

„Kalėdos gali būti sunkios tiems, kas neteko artimųjų. Šiemet ypač gerai suprantu, kodėl“, – sakė monarchė, kurios santuoka truko 73 metus. 

Simboliška, kad tarp jos papuošalų buvo safyro segė, jos segėta per medaus mėnesį ir per deimantinį santuokos jubiliejų.

Bakingamo rūmai šią savaitę paskelbė, kad pavasarį Vestminsterio abatijoje bus surengtos pamaldos už princą Philipą. Jo laidotuvėse dėl tuomet galiojusių socialinio atstumo taisyklių galėjo dalyvauti tik 30 žmonių, o karalienė klaupte sėdėjo viena.

Šeštadienį Elizabeth II su meile prisiminė velionį princą ir paminėjo jo „nenumaldomą pareigos jausmą, intelektinį smalsumą ir gebėjimą bet kurioje situacijoje pamatyti linksmų dalykų“.

„Tas šelmiškas smalsus žiburiukas [akyse] pabaigoje buvo toks pat ryškus kaip ir tada, kai pirmą kartą jį išvydau“, – sakė karalienė.

Karališkoji šeima Kalėdas šiemet švęs „be vieno pažįstamo juoko“, sakė monarchė, ir pridūrė: "[Nors] aš ir mano šeima jo ilgimės, žinau, kad mes norėtume džiaugtis Kalėdomis.“

Karalienė taip pat pripažino pandemijos poveikį ir sakė, kad šiemet dėl COVID-19 „ir vėl negalime švęsti visai taip, kaip būtume norėję“.

Elizabeth II šiemet atsargumo sumetimais atšaukė įprastą kelionę į savo Sandringamo dvarą Rytų Anglijoje ir Kalėdoms liko Vindzoro pilyje į vakarus nuo Londono.

Ji taip pat nusprendė nedalyvauti tradicinėse Kalėdų ryto pamaldose pilies Šv. Jurgio koplyčioje, bet jose dalyvavo kiti šeimos nariai.

Karalienės duktė princesė Anne (An) izoliuojasi, nes jos vyrui testais nustatytas koronavirusas, bet monarchės vyriausiasis sūnus ir sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas) su sutuoktine Camilla (Kamila) Kalėdų dieną turėjo apsilankyti Vindzore.

Bulvarinis leidinys „The Sun“ pranešė, kad Kalėdas drauge su monarche švęs 16 šeimos narių, bet jos vaikaitis princas Williamas (Viljamas) su šeima liks Norfolke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
1 syki baikit tas monarhu liaupses nes nuo siu asmenu daug kraujo nutekejo netiesiogiai bet to uztenka kad ju nebutu ir ne tautas naikinkit bet monarhus pasalinkit nes tai jie itakoja jegos veiksmus======

Gina

Gina portretas
Mūsų močiutėm,mamom tokį gyvenimą, nereikia titulo, bet priežiūra tokia puikų būtų.Jai viskuo padeda ,ji turbūt ir apsirengti pati jau nesugeba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių