Britanija migrantų antplūdį per Lamanšą laiko „rimtu incidentu“

  • Teksto dydis:

Padažnėjusius atvejus, kai migrantai mėgina perplaukti Lamanšą mažais laiveliais, Didžioji Britanija laiko „rimtu incidentu“, penktadienį paskelbė šalies vidaus reikalų ministerija.

Toks pareiškimas buvo padarytas prie pietrytinės Anglijos pakrantės perėmus dar du laivus su 12 migrantų. Per Kalėdų savaitę panašių mėginimų patekti į JK staigiai padaugėjo.

Per vieną vėliausių incidentų penktadienį apie 9 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku netoli judraus Doverio uostamiesčio nedideliame laive buvo pastebėti aštuoni iraniečiai. Žmonės buvo perkelti į pakrantę, kur buvo patikrinta jų sveikatos patikroms ir laukė pokalbiai su migracijos tarnybų pareigūnais.

Maždaug šešiomis valandomis anksčiau pasieniečiai sulaikė vieną sirą ir tris iraniečius, rastus netoliese aptiktoje pripučiamoje valtyje.

Anot Vidaus reikalų ministerijos, jos vadovas Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas) penktadienį pasitarė su aukšto rango pareigūnais ir paprašė savo kolegos iš Prancūzijos savaitgalį su juo susisiekti.

S. Javidas taip pat pavedė vienam policijos pareigūnui prižiūrėti atsaką į incidentus ir paprašė kasdien jį informuoti apie padėtį, pridūrė VRM.

Be to, S. Javidas svarsto, ar dislokuoti papildomų sienos apsaugos laivų Lamanše, nors būgštaujama, kad toks sprendimas gali paskatinti daugiau žmonių mėginti kirsti sąsiaurį.

Imigracijos ministrė Caroline Nokes (Kerolain Nouks) šeštadienį lankysis Doveryje, kur aptars padėtį mieste su sienos apsaugos pareigūnais.

Ketvirtadienį ji pareiškė, kad naujas atvykėlių antplūdis kelia „didelį susirūpinimą“, trijose Kento vietovėse radus 23 iraniečius.

Nuo spalio reikšmingai padaugėjo norinčiųjų kirsti Lamanšą – vieną judriausių pasaulyje laivybos kelių. Valdžios atstovams abiejose sąsiaurio pusėse sunkiai sekasi pažaboti suintensyvėjusius migrantų srautus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Britai nuo tokių JAU ginas, o ES juos ir toliau gelbėja... savo pačios pražūčiai.

Kęstas

Kęstas portretas
Nesąmonė. Grybauskaitė Vakarus parduoda Kinijos komunistams ir įsileidžia nelegalius migrantus. Kaip išnyks mūsų kalba ir kultūra? "Imigracija gali būti arba gali ir nebūti naudinga nacionalinei ekonomikai: kaip ir prekyba, ji dažnai yra naudinga bendrai, tačiau ji nėra naudinga visoms visuomenės grupėms." Lietuvoje tokia nukentėjusi nuo imigracijos grupė yra statybininkai, kuriems algas numuša vežami iš Ukrainos darbuotojai. Tai verčia lietuvius statybininkus ir kitas nukentėjusias lietuvių grupes dar sparčiau emigruoti į Vakarus. "Tačiau svarbiausia, kad imigracija beveik visada laikoma grėsme kultūriniam identitetui, ypač kai tarpvalstybiniai žmonių srautai yra tokie masyvūs, kaip pastaraisiais dešimtmečiais." Imigrantai iš tų masyvių srautų interneto dėka išsaugo ryšius ne tik su kitais imigrantais, bet ir su tomis šalimis, iš kurių atvyko. Jie apsigyvena atskirai nuo mūsų. Jiems lietuvių kultūra yra ir visada liks svetimomis (mokslą-studijas-ekonomiką).

Nieko sau

Nieko sau portretas
Britai iš ES išstojo kad išsigelbėtų iš tų perbėgėlių antplūdžio, o jie vistiek galvoja kad praslys
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių