A. Blinkenas: V. Putinas mėgina sušaldyti ukrainiečius, kad šie jam paklustų

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį apkaltino Rusiją mėginant keršyti už pralaimėjimus mūšio lauke Ukrainoje taikantis į šalies infrastruktūrą ir paliekant civilius be gyvybiškai svarbių paslaugų.

„Prezidentas [Vladimiras] Putinas, regis, yra nusprendęs, kad jeigu jis negali užvaldyti Ukrainos jėga, jis mėgins ją sušaldyti, kad ji jam paklustų“, – pareiškė jis po Didžiojo septyneto (G-7) užsienio reikalų ministrų susitikimo Vokietijoje.

Rusijos pajėgos jau kelias savaites raketomis ir vadinamaisiais dronais kamikadzėmis apšaudo Ukrainos infrastruktūrą, matyt, tikėdamosi, kad šaltą žiemą Ukrainos visuomenė ir jos kaimynai bus nusiteikę prieš karą.

Per pastarąjį mėnesį Rusija savo smūgiais sunaikino maždaug trečdalį šalies elektrinių. Vyriausybė paragino ukrainiečius kuo labiau taupyti elektrą.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) šią savaitę pareiškė, kad G-7 padės Ukrainai, tiekdamas generatorius ir šildytuvus, kad ši galėtų išgyventi žiemą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAntony BlinkenasVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių