A. Blinkenas ragina Izraelį ir palestiniečius apsaugoti civilius ir vaikus

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį paragino Izraelį ir palestiniečius „apsaugoti civilius, ypač vaikus“, pabrėždamas, kad žydų valstybei „kaip demokratijai tenka papildoma našta“ to imtis.

„Ir toliau vykdysime intensyvią diplomatiją, kad užbaigtume šį dabartinį smurto ciklą“ ir „esame pasirengę suteikti paramą, jei šalys sieks paliaubų“, spaudos konferencijoje Kopenhagoje sakė A. Blinkenas.

Jis pakartojo, kad Vašingtonas remia Izraelio teisę gintis, ir pabrėžė, kad „teroristinė organizacija, kuri nesirinkdama leidžia raketas į civilius, ir šalis, ginanti savo žmones nuo šių atakų, nėra lygiavertės“.

„Tad raginame „Hamas“ ir kitas grupes Gazos [Ruože] tuojau pat nutraukti raketines atakas“, – sakė A. Blinkenas.

Tačiau jis pridūrė: „Izraeliui kaip demokratijai tenka papildoma našta padaryti visa, kas įmanoma, kad būtų išvengta civilių aukų.“

Tai apima ir žurnalistus, nurodė A. Blinkenas, turėdamas galvoje Izraelio šeštadienį suduotą aviacijos smūgį, sunaikinusį 13 aukštų pastatą Gazos Ruože, kuriame buvo Katare įsikūrusios televizijos „al Jazeera“ ir amerikiečių naujienų agentūros „The Associated Press“ (AP) biurai.

JAV diplomatijos vadovas pakartojo, jog Vašingtonas yra susirūpinęs žiniasklaidos apsauga, bet šio smūgio nepasmerkė.

Jis sakė, kad Vašingtonas paprašė Izraelio pateikti „papildomų detalių“ dėl smūgio „pateisinimo“.

A. Blinkenas nurodė asmeniškai nematęs jokios Izraelio vadovybės informacijos, todėl nenorintis komentuoti šio smūgio teisėtumo.

„Izraeliui tenka ypatinga atsakomybė ginantis apsaugoti civilius ir tai be jokių abejonių apima žurnalistus“, – sakė jis.

A. Blinkenas taip pat teisino Vašingtono sprendimą blokuoti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos deklaraciją su raginimu nutraukti karo veiksmus.

„Netrukdome diplomatijai“, – pabrėžė JAV valstybės sekretorius.


Šiame straipsnyje: Antony Blinkenasvaikaiciviliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių