Bernas: Šveicarijos prezidentas kitą savaitę susitiks su V. Putinu

Šveicarijos prezidentas Guy Parmelinas (Gi Parmelinas) kitą savaitę susitiks su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu, penktadienį pranešė šveicarų pareigūnai.

„Šveicarija ir Rusija palaiko glaudų kontaktą daugelyje sričių. Palaikome pagarbų ir kokybišką dialogą. Džiaugiuosi, kad drauge su kolega [Šveicarijos diplomatijos vadovu] Ignazio Cassisu (Ignaciju Kasisu) susitiksiu su Vladimiru Putinu“, – parašė Šveicarijos prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Šveicarų vyriausybė nurodė, kad, be kita ko, tikisi, jog G. Parmelinas aptars su V. Putinu saugumo Europoje temas.

„Mūsų tikslas – sustiprinti daugiašalę sąveiką Europos Taryboje bei ESBO“ (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje), sakoma pareigūnų pareiškime, kurį cituoja vietos žiniasklaida.

Be to, Šveicarijos pusė susitikime ketina iškelti prekybos temą.

Pasak Šveicarijos vyriausybės, tas susitikimas įvyks birželio 16 dieną.

Tą pačią dieną Ženevoje planuojamas JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) susitikimas su V. Putinu. Taip pat JAV vadovas ten turi susitikti su G. Parmelinu ir I. Cassisu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ó

ó portretas
visa problema masonu pozemiuose ??? ka daryt su jais tai bus putkos ultymatum globalistam o po to ir /artista/ informuos o kinai su turkais plos katuciu stai ir /vsio v poriadke/?;;;

Swiss

Swiss portretas
Nejuokinkit zmoniu, pavarde uzsienio ministro neteisinga nei lietuviskas vertimas nei originslo imitacijs. O svarbiausia jus pateikiat klaidingai zinios interpretacija. Cia del nezinojimo ar tendencingai? Is tiesu tai Sveicarijoje kaip neutralioje valstybeje susitinka usa prezidentas Byden ir rusijos Putin. O kad Guy Parmelin susitiks su abiem prezindentais tai tik pasekme o ne svarbiausia zinia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių