Berlynas: Rusija turi nedelsiant suteikti A. Navalnui medicininę pagalbą

Vokietija penktadienį pareikalavo skubiai suteikti medicininę pagalbą įkalintam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui, kuris skundžiasi, kad kalėjimo pareigūnai Rusijoje neleidžia jam gydytis ligoninėje.

A. Navalnui, „kaip nurodo daugelis Rusijos gydytojų, skubiai reikia medicininės pagalbos“, sakė vyriausybės atstovė Christiane Hoffmann (Kristianė Hofman).

„Raginame Rusijos valdžios institucijas nedelsiant ir visapusiškai ją suteikti“, – pridūrė ji.

Keli šimtai rusų medikų pasirašė atvirą laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, reikšdami susirūpinimą dėl kalinamo opozicionieriaus sveikatos ir ragindami nutraukti jo engimą.

„Negalime ir neturime teisės ramiai žiūrėti į sąmoningą politiko Aleksejaus Navalno sveikatos žalojimą, kuris vyksta Vladimiro srities 6-ojoje kolonijoje“, – rašoma laiške, kurį trečiadienio popietę buvo pasirašęs 481 medikas.

Jo autoriai ir jį pasirašę gydytojai išreiškė „didelį susirūpinimą dėl A. Navalno gyvybės ir sveikatos“.

„Reikalaujame nutraukti Aleksejaus Navalno engimą, reikalaujame nutraukti jo uždarymą į karcerį, reikalaujame, kad civiliams gydytojams būtų leista jį apžiūrėti ir, jei reikia, kad jis būtų paguldytas į civilinę ligoninę išsamiam ištyrimui ir gydymui“, – pabrėžiama laiške.

A. Navalnas buvo suimtas 2021 metų sausį, kai grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo, nuo kurio vos nenumirė ir dėl kurio jis kaltina Kremlių.

Iš pradžių 46-erių vyras buvo nuteistas kalėti dvejus su puse metų dėl senų kaltinimų sukčiavimu, tačiau, pripažinus jį kaltu dėl savo politinėms organizacijoms skirtų aukų pasisavinimo, kalinimo terminas buvo pratęstas iki devynerių metų.

Nuo tada, kai buvo sulaikytas, jis bendrauja su visuomene ir siunčia pranešimus per savo teisininkų komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar tas suskis gyvas ? Keista..... nei balutej prigeria, nei nendrės lapu paspringsta, kaip pas mus....

Kuvalda

Kuvalda portretas
Visa burliokiska kremliaus nusikalteliu gauja reikia sunaikinti ir kuo greiciau. Kiek dar tie Vakaru skystablauzdziai temps guma?

Du kolegos ........

Du kolegos ........ portretas
gruzinas Saakasvilis ir šitas .......matyt jokie daktariukai jau jų neišgelbės nuo "badavimo"
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių