Baltieji rūmai: JAV rengia papildomas sankcijas pagal A. Navalno bylą

JAV administracija rengia papildomų sankcijų Rusijai paketą, siejamų su opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno byla, sekmadienį pranešė JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

„Mes ruošiame dar vieną sankcijų paketą, taikytiną šiuo atveju“, – interviu CNN sakė Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas).

Jis paaiškino, kad Vašingtonas šias naujas sankcijas skelbta tada, kai „bus tikras, jog pataikoma į reikiamus taikinius“.

„Nuo pat pradžių mes demonstravome, kad nesusilaikysime, kai reiks reaguoti į Rusijos kenkėjišką veiklą, ir nesvarbu, ar tai būtų įsilaužėlių ataka prieš „SolarWinds“, ar kišimasis į rinkimus, ar Navalno byla“, – pridūrė J. Sullivanas.

Kovo pradžioje Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos įvedė sankcijų Rusijai dėl incidento su opozicijos lyderiu Aleksejumi Navalniu.

Vėliau JAV pristatė naują sankcijų Rusijai paketą, apimantį 10 Rusijos diplomatų išsiuntimą iš ambasados ​​Vašingtone ir draudimą JAV finansų institucijoms investuoti Rusijos valstybės obligacijų pirminėje rinkoje. Maskva ėmėsi  atsakomųjų veiksmų – ji veidrodiškai reagavo į diplomatų išsiuntimą ir paskelbė JAV diplomatinės misiją veiklą Rusijoje ribojančias priemones.

Šis opozicionierius buvo suimtas sausį, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius gydėsi po apnuodijimo, teigdamas, jog tai buvo padaryta su Rusijos prezidento Vladimiro Putino žinia. A. Navalno areštas ir vėliau skirta įkalinimo bausmė dar labiau pablogino ir šiaip pašlijusius Maskvos santykius su Vakarais.

44 metų kovotojas su korupcija A. Navalnas buvo nuteistas pustrečių metų kalėti pataisos kolonijoje netoli Maskvos, kai buvo pripažintas pažeidusiu jam skirto bandomojo laikotarpio sąlygas, nustatytas senoje byloje dėl sukčiavimo, kurį opozicionierius vadina politiškai motyvuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Taigi

> Taigi portretas
Taigi, išsiplauk smegenis , daugiau skaityk, žiūrėk tv, aplamai švieskis... Atsakydamas [ na , tamsuoliui, išlindusiam iš urvo bei atsilikusiam nuo pasaulio naujienų, reikia padėti ], priminsiu jog šis tikras rusas, jau ne kąrtą sakė , jog nesiruošia emigruoti , ir toliau tirs ir skleis valdžios korupciją, bus opozicijoj dabartiniam korumpuotam žudikui, gyvens savo šaly... Na, bet kai kuriems vatiniams vis norisi skleisti "savo norus", kad įtiktų okupantui...

pilietis

pilietis portretas
TIK viso demokratinio pasaulio kova su tuo kgbistiniu išgama, pasižyminčiu savo tautos žudymu ir nuodijimu, bei didžiulia korupcija-godumu sau, gali duoti šiokių tokių vaisių. Tai ir pagalba persekiojamai opozicijai, kurią "vis nukenksmina" , sukiša į zonas , kaip senais Stalino laikais apkaltinus tėvynės išdavikais, teroristais ir pan., KAD TIK NETRUKDYTŲ diktatoriui -žudikui dar vis pratempti valdžioje ir nesusilaukti žmonių keršto už visus "gerus" darbelius...

takia tradicija

takia tradicija portretas
svarbu, kad tik Rusijai pakenkti, o kai gauna atgal klausia....,,o uz ka mums?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių