Baltarusijos pasieniečiai skelbia sustiprinę pasienio kontrolę

Baltarusijos valstybės sienos apsauga sustiprinta, sienos perėjos dirba, penktadienį pranešė šalies Valstybinis sienos apsaugos komitetas.

„Baltarusijos Respublikos valstybės sienos apsauga vykdoma sustiprintu pasienio tarnybos ir pasienio kontrolės variantu, panaudojant taktinius rezervus“, – savo kanalu platformoje „Telegram“ pranešė Komitetas.

„Perėjose įvažiavimas ir išvažiavimas forminami pagal pralaidumo galimybes, – sakoma pranešime. – Visos priemonės taikomos atsižvelgiant į kiekviena konkrečia kryptimi besiklostančią padėtį.“

Ketvirtadienį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Baltarusija uždaro sieną su Vakarais, pirmiausia su Lietuva ir Lenkija, ir stiprina valstybinės sienos su Ukraina apsaugą bei sakė siunčiantis „pusę kariuomenės“ stiprinti vakarinių sienų apsaugos.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį A. Lukašenkos pareiškimus apie sienos uždarymą ir stiprinamą apsaugą pavadino neadekvačiais.

Jis įspėjo, kad kaimyninės šalies ekonomikai esant „ant bankroto ribos“ visi panašūs žingsniai turėtų būti daromi pamatuotai ir atsakingai, nes gali atsigręžti prieš ją pačią.


Šiame straipsnyje: Baltarusijapasienio kontrolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių