Baltarusija dėl naftos derasi su JAV, Saudo Arabija ir Jungtiniais Arabų Emyratais

Baltarusija derasi su visais pagrindiniais pasaulinės naftos rinkos dalyviais, įskaitant JAV, Saudo Arabiją ir JAE, ir šios šalys yra pasirengusios tiekti jai tiek naftos, kiek reikia – bet už pasaulinę kainą, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

„Baltarusija derasi su visais pasaulio rinkos dalyviais: amerikiečiais, Saudo Arabija ir Emyratais. Aš su jais palaikau puikius ryšius. Jie sako: kiek jums naftos reikės, tiek ir tieksime. Be abejo, už pasaulinę kainą. Bet jų naftos kokybė geresnė“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos lyderį cituoja valstybinė agentūra BelTA.

Konfliktą su Rusija A. Lukašenka paaiškino tuo, kad Maskva pareikalavo už rusišką naftą mokėti didesne nei pasauline kaina.

„Nesutarimai ir konfliktas su Rusija kilo dėl to, kad iš mūsų buvo pareikalauta už jos naftą mokėti brangiau nei tarptautinėje rinkoje“, – sakė jis.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, jog mokesčių pertvarkymus naftos sektoriuje Rusija pradėjo siekdama daryti spaudimą Baltarusijai.

„Rusija pradėjo mokesčių manevrą būtent tam, kad darytų spaudimą Baltarusijai. Kam jie nusprendė tai daryti – patys atspėkite“, – spaudos konferencijoje penktadienį kalbėjo A. Lukašenka.

Jo manymu, šiuo atveju kyla grėsmė suverenios Baltarusijos prezidento institucijai.

„Aš nenoriu būti paskutinis Baltarusijos prezidentas. Man garbė būti pirmam, bet nenoriu būti paskutinis“, – sakė jis.

Nepaisant to, A. Lukašenka pabrėžė planuojantis tęsti derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu dėl rusiškos naftos tiekimo į Baltarusijai sąlygų.

„Aš sakau (Putinui): gerai, mes nebendrausime telefonu. Baigsi renginį – metinį pranešimą ir kita – tuomet susitiksime ir pamatysime, ką galime siekti ir ką pasiekti“, – pridūrė A. Lukašenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

supranta

supranta portretas
Jis kitos išeities nebeturi. Tik baigtis neaiški. Va jums ir nesipykime su Rusija ir panašios dainelės. Prisinesipyko. :)

Anonimas

Anonimas portretas
Ar sitas durnius supranta ka jis daro?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių