Austrija atšaukia įstatymą dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19

Austrija atšaukia įstatymą dėl privalomos suaugusių gyventojų vakcinacijos nuo pandeminio koronaviruso, trečiadienį pranešė vyriausybė.

Pirmasis Europos Sąjungoje įstatymas dėl privalomos vakcinacijos nuo COVID-19 įsigaliojo vos prieš mėnesį.

Ši Alpių šalis, turinti 9 mln. gyventojų, buvo viena iš vos kelių pasaulio valstybių, įvedusių privalomą vakciną nuo koronaviruso visiems suaugusiems gyventojams.

Vasarį įsigaliojęs įstatymas numatė, kad nuo kovo vidurio nepasiskiepijusiems gyventojams grės baudos iki 3,6 tūkst. eurų.

Ministrė Karoline Edtstadler (Karolinė Etštadler) sakė, kad „kėsinimasis į pagrindines teises“ nebegali būti pateisinamas pandemijos keliama grėsme.

„Po konsultacijų su sveikatos apsaugos ministru nusprendėme, kad tikrai laikysimės [ekspertų] komisijos nuomonės“, – sakė ji žurnalistams po vyriausybės posėdžio. 

„Nematome poreikio įgyvendinti šią privalomą vakcinaciją dėl [omikron] atmainos, su kuria čia daugiausia susiduriame“, – pridūrė K. Edtstadler.

Manoma, kad itin užkrečiama omikron atmaina sukelia lengvesnius simptomus, palyginti su ankstesniais koronaviruso variantais. Nors sergamumas išaugo, Austrijos ligoninės sėkmingai tvarkosi su pacientų srautais.      

Šalyje buvo vis garsiau raginama peržiūrėti šį įstatymą, ypač po to, kai Austrija pastarosiomis savaitėmis panaikino beveik visus dėl pandemijos taikytus suvaržymus. 

Antradienio duomenimis, nuo pandemijos pradžios Austrijoje patvirtinta beveik 3 mln. COVID-19 atvejų, daugiau kaip 15 tūkst. užsikrėtusių žmonių mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
ir hitlerio tevynainiai pamate kad perlenke /lazda/ nuo kurios patys nukentes kagi fasizmas nuo komunizmo skiriasi tik terminu o esme 1 vergove===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių