Australijoje stabdant panišką pirkimą vėl įvestas limitas tualetiniam popieriui

Prekybos centrai visoje Australijoje penktadienį nustatė limitą, kiek galima nusipirkti tualetinio popieriaus, taip siekdami sustabdyti panišką pirkimą antrajame pagal dydį šalies mieste padaugėjus užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

„Liaukitės, tai kvaila“, – prasidėjus karštligiškam pirkimui tėvynainiams sakė ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas), pabrėžęs, kad COVID-19 protrūkis Melburne nekelia grėsmės kol kas sėkmingoms šalies pastangoms suvaldyti epidemiją.

Pareigūnai pranešė, kad praėjusią parą Melburne nustatyta 30 naujų užsikrėtimo atvejų. Mieste ir aplinkinėje Viktorijos valstijoje naujų atvejų kiekis jau 10 dieną iš eilės nusakomas dviženkliais skaičiais, bet daugumoje kitų Australijos vietų kelias savaites naujų atvejų nėra arba jų skaičiai būna vienaženkliai.

Viktorijos sveikatos apsaugos darbuotojai 10-yje Melburno priemiesčių, kur užregistruota daugiausiai naujų atvejų, pradėjo didelę testavimo kampaniją, prie kurios savaitgalį prisijungs apie 200 karių.

Nors naujų COVID-19 atvejų skaičius yra mažas palyginti su kitais pasaulio regionais, Melburno protrūkis privertė sunerimti dėl epidemijos antrosios bangos, daugumai šalies dalių švelninant suvaržymus verslui, viešiems susibūrimams ir kelionėms.

Du didžiausi Australijos prekybos tinklai „Woolworths“ ir „Coles“ penktadienį paskelbė vėl įvedantys visoje šalyje kvotas tualetiniam popieriui ir popieriniams rankšluosčiams, kad suvaldytų tokį panišką pirkimą, kokio nebuvo nuo pirmųjų pandemijos dienų kovo mėnesį.

Šie tinklai anksčiau šią savaitę apribojo pirkimą Viktorijoje, o dabar išplėtė ribojimus visoje šalyje, pastebėję pernelyg didelį paklausos augimą kitose valstijose.

Tačiau dėl protrūkio Melburne nervinasi ne vien pirkėjai. Pareigūnai visoje Australijoje perspėjo Viktorijos gyventojus nevykti į jų regionus.

Kaimyninio Naujojo Pietų Velso pareigūnai sakė, kad uždraus žmonėms iš Viktorijos dalyvauti profesionaliojo sporto renginiuose, nors kitą savaitę jau pradės įleisti į renginius žiūrovus. Tai ypač nemalonus sprendimas dėl sporto pamišusioje šalyje.

25 mln. gyventojų turinčioje Australijoje užregistruota maždaug 7,5 tūkst. COVID-19 atvejų ir 104 mirties nuo šios ligos atvejai. Keli Australijos regionai laikomi iš esmės nepaliestais pandemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių