Atskleidė keistus diktatoriaus įpročius: V. Putinas gėdijasi nešioti akinius?

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nenori nešioti akinių, nuolat vėluoja į susitikimus ir nemėgsta savarankiškai skaityti dokumentų. Keisti diktatoriaus įpročiai buvo pastebėti dar 2002–2003 metais.

Tai pareiškė Rusijos žmogaus teisių aktyvistas ir tinklaraštininkas Markas Feiginas, praneša UNIAN.

M. Feiginas teigė, kad gandai, esą svarbius klausimus gali spręsti ne V. Putinas, o Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas, ėmė sklisti dėl informacijos apie diktatoriaus sveikatą. Tačiau šie teiginiai netiesa – esą Rusijos prezidentas dažnai nesusitinka su generolais ir sprendžia svarbius klausimus pats.

V. Putinas nėra linkęs į monotonišką darbą. Jis nemėgsta nuobodžių susitikimų. M. Feiginas apie tai sužinojo iš buvusio Rusijos ministro pirmininko Michailo Kasjanovo. Žmogaus teisių aktyvistas buvo jo patikėtinis.

M. Kasjanovas sakė M. Feiginui, kad V. Putinas visada vėluodavo į ekonominius susitikimus. Pareigūnai diktatoriaus laukdavo tris–penkias valandas, nors susitikimai ir būdavo skubūs.

Kai V. Putinas ateidavo susitikti su pareigūnais, jam visada būdavo nuobodu.

„Kai V. Putinas ateidavo susitikti su pareigūnais, jam visada būdavo nuobodu. Rusijos prezidentas nemėgsta ilgų susitikimų, todėl galėjo tik 10–15 minučių pasėdėti ir išeiti“, – pridūrė M. Feiginas. Taip diktatorius elgėsi dar 2002–2003 metais. Situacija negerėja jau 20 metų.

Be to, V. Putinas nemėgsta skaityti knygų. Pats net nenori skaityti dokumentų, todėl generolai turi jam perpasakoti informaciją. M. Feiginas pridūrė, kad apie tai kalbėjo net buvęs Rusijos bankininkas Sergejus Pugačiovas.

Kitas keistas V. Putino bruožas – jam gėda nešioti akinius. Diktatorius nenori pripažinti savo amžiaus, todėl negali pats perskaityti visų dokumentų, nes pavargsta akys. Tai taip pat paaiškina V. Putino įprotį reikalauti, kad generolai perpasakotų jam informaciją.

Dabar, teigia M. Feiginas, N. Patruševas perpasakoja V. Putinui Rusijos generolų aptartas temas. Pats diktatorius su valdininkais prie vieno stalo nesėdi ir bendruose susirinkimuose nedalyvauja.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasDiktatoriusįpročiaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių