„AstraZeneca“: laikėmės susitarimų su Europos Komisija

Europos Komisijai ėmusis teisinių žingsnių prieš vakcinos gamintoją „AstraZeneca“, koncernas pareiškė laikęsis susitarimų.

„AstraZeneca“ laikėsi savo sutarties su Europos Komisija ir teisme ginsis, pareiškė įmonė pirmadienį, reaguodama į Briuselio pareiškimą. Europos Komisija prieš tai pranešė, kad 27 Europos Sąjungos (ES) narių vardu Belgijos teisme pradėjo procesą prieš koncerną dėl laiku nepristatytų vakcinų.

„Mes manome, kad teisminis ginčas yra nepagrįstas ir sveikiname galimybę kiek įmanoma greičiau išspręsti nesutarimus“, – sakoma „AstraZeneca“ pareiškime. ES šalys esą, kaip pažadėta, iki balandžio pabaigos sulauks beveik 50 mln. vakcinos dozių. Be to, dirbama, kad gamyba kiek įmanoma greitai būtų dar labiau padidinta.

Britų ir švedų gamintoja vakcinų kiekius ES praėjusiais mėnesiais vienašališkai keliskart drastiškai sumažino. Pirmąjį ketvirtį 27 ES šalis pasiekė tik 30 mln. preparato dozių iš 120 mln. Antrąjį ketvirtį laukiama 70 mln. dozių. Pradžioje buvo sutarta dėl 180 mln.

Anot Europos Komisijos, taip koncernas nusižengia 2020 metų pagrindų susitarimui. Iš viso Komisija užsakė 300 mln. vakcinos dozių. Santykiai tarp Briuselio ir įmonės jau seniai įtempti – be kita ko, todėl, kad Didžioji Britanija vakcinos tiekimo problemų praktiškai nepajuto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių