Artėjantys JAV prezidento rinkimai: D. Trumpui iššūkį metė kitas respublikonas

Buvęs Masačusetso gubernatorius Billas Weldas paskelbė sieksiąs tapti Respublikonų partijos kandidatu 2020 metais vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose. Jis yra pirmasis respublikonas, nusprendęs mesti iššūkį dabartiniam prezidentui respublikonui Donaldui Trumpui.

B. Weldas, paskelbdamas apie dalyvavimą JAV rinkimuose, sakė, kad tai „būtų politinė tragedija“, jei D. Trumpas laimėtų antrą kadenciją šalies prezidento poste.

„Gėdyčiausi savęs, jei nepakelčiau rankos ir nedalyvaučiau“, – sakė B. Weldas.

Kaip teigiama, 73 metų amžiaus B. Weldas turi menkas galimybes tapti Respublikonų partijos kandidatu vietoje D. Trumpo, kuris išlieka itin populiarus, tačiau jo kandidatūra rodo, kad respublikonų gretose esama nors šiek tiek nepasitenkinimo D. Trumpu.

B. Weldas 1991-1997 metais ėjo Masačusetso gubernatoriaus pareigas. Dar prieš tampant gubernatoriumi politikas ėjo pareigas JAV teisingumo departamente, prezidentaujant Ronaldui Reaganui.

Pasibaigus kadencijai Masačusetso gubernatoriaus poste, B. Weldas prisijungė prie Libertarų partijos. 2016 metais B. Weldas kartu su Libertarų partijos kandidatu Gary'iu Johnsonu dalyvavo JAV prezidento rinkimuose. B. Weldas buvo G. Johnsono rinkimų partneris ir jo kandidatas į viceprezidento postą. Po prezidento rinkimų B. Weldas sugrįžo į Respublikonų partijos gretas.

Tuo metu apie ketinimus tapti Demokratų partijos kandidatais jau paskelbė 18 politikų. Tarp pasiskelbusių kandidatų – 77 metų Vermonto senatorius Bernie'is Sandersas, 69 metų amžiaus Masačusetso senatorė Elizabeth Warren ir savo homoseksualumo neslepiantis Saut Bendo miestelio Indianos valstijoje meras Pete'as Buttigiengas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių