Artėjant žiemos olimpinėms žaidynėms, Pekinas testuoja 2 mln. gyventojų dėl COVID-19

  • Teksto dydis:

Pekino pareigūnai sekmadienį pranešė, kad, artėjant žiemos olimpiadai, visi du milijonai vieno miesto rajono gyventojų bus tiriami dėl koronaviruso po to, kai buvo nustatytas nedidelis infekcijos židinys.

Kinijoje fiksuojami atvejai sudaro tik mažytę dalį skaičių, kurie registruojami kitose pasaulio šalyse, kur koronaviruso statistiką didina itin užkrečiama omikron atmaina.

Visgi daugybė nedidelių protrūkių visoje Kinijoje, įskaitant Pekiną, ir toliau bando šalies „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 politiką: tarnybos ir toliau imasi griežtų priemonių, nors likusi pasaulio dalis pamažu atsiveria.

Vietos pareigūnai kaip židinio epicentrą identifikavo Pekino pietinį Fengtai rajoną. Šiuo metu Kinijos sostinėje fiksuoti 43 infekcijos atvejai.

Sekmadienį dėl koronaviruso testuojami visi du milijonai šio rajono gyventojų, nurodė pareigūnai. O didelės rizikos vietose gyvenantiems gyventojams uždrausta išvykti iš miesto.

„Privalome tai padaryti, kad kuo greičiau sustabdytume plitimą, turime imtis griežtų, ryžtingų ir tvirtų priemonių“, – per spaudos konferenciją sakė Pekino valdžia atstovas Xu Hejianas (Siu Hedžianas).

Fengtai rajonas yra už maždaug 20 kilometrų nuo olimpinės slidinėjimo ir snieglenčių trasos.

Olimpinės žaidynės prasidės vasario 4 dieną. Į šalį jau atvyksta tarptautinės delegacijos, žiniasklaidos atstovai ir kai kurie atletai.

Siekdama užkirsti kelią koronaviruso plitimui Kinija olimpiadą rengia itin kontroliuojame beveik 200 km besidriekiančiame „burbule“, kuriame bus izoliuoti tūkstančiai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių