Artėjant rinkimams R. T. Erdoganas užsipuolė Turkijos LGBTQ bendruomenę

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį užsipuolė šalies LGBTQ bendruomenę ir, artėjant gegužės 14 dienos rinkimams, demonstravo savo konservatyvumą.

Ilgiausiai Turkijos prezidento pareigas einantis šalies vadovas intensyviai vykdo rinkimų kampaniją po to, kai praėjusią savaitę susidūrė su sveikatos problemomis.

Visuomenės nuomonės apklausos Turkijoje rodo, kad šiek tiek pirmauja pagrindinis R. T. Erdogano varžovas, centro kairiosios opozicinės partijos lyderis Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlus), kurį remia įvairias partijas vienijantis Tautos aljansas.

69-erių R. T. Erdogano rinkimų kampaniją sunkina šalyje siaučianti ekonominė krizė ir visuomenės nepasitenkinimas vyriausybės reakcija į vasario mėnesį Turkijos pietryčiuose įvykusį žemės drebėjimą, nusinešusį daugiau kaip 50 000 gyvybių.

Rinkimų kampanijos metu Turkijos prezidentas nevengė pasisakyti apie Vakarų ir opozicinės partijos paramą liberalioms idėjoms, tokioms kaip LGBTQ ir moterų teisės.

„Mes esame prieš LGBT“, – sakė R. T. Erdoganas ketvirtadienį per mitingą prie Juodosios jūros esančiame Giresuno mieste.

„Šeima mums yra šventa. Stipri šeima reiškia stiprią tautą. Kad ir ką jie darytų, mums pakanka Dievo“, – pridūrė jis.

K. Kilicdaroglu ir jo šešių partijų koalicija stengiasi nereaguoti į R. T. Erdogano pasisakymus kampanijos metu, o susitelkti tik ties savo rinkiminiais teiginiais.

Tarp jų – Turkijos visuomenės socialinės nelygybės ir bendruomenių susiskaldymo šalinimas.

74-erių K. Kilicdaroglu taip pat žadėjo atkurti ekonominę tvarką ir užsitikrinti naują finansavimą iš Vakarų investuotojų, kurie pastaraisiais R. T. Erdogano valdymo metais paliko Turkiją.

R. T. Erdoganas vykdė santūresnę kampaniją, kol Turkija oficialiai gedėjo dėl žemės drebėjimo aukų.

Tačiau artėjant rinkimams jo pasisakymai tik dar labiau skaldo ir kursto visuomenę.

„Jis vėl bando suvienyti mases, kurstydamas nesibaigiančius kultūrinius karus“, – naujienų agentūrai AFP sakė JAV įsikūrusio Vidurinių Rytų instituto Turkijos programos direktorė Gonul Tol (Gioniul Tol).

„Jis agituoja mečetėse, melagingai teigia, kad opozicija uždarys Religinių reikalų direktoratą „Diyanet“, ir šmeižia LGBTQ bendruomenę, vadindamas ją virusais ir iškrypėliais“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuviai

lietuviai portretas
pritaria ........... Valio Erdoganui !

Bravo

Bravo portretas
Bravo Erdoganui

A tai

A tai portretas
Turkai nepabijojo JAValkatu,ESiuku re-kakcijos,susitupinimo,srankciju?O musu vaikai,na gal ne vaikai tai anukai legaliai dulkinsis per iseinamas ir bus JAValkatu,ESsuku pagerbti ir pa.dulkinti?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių