Apklausa: daugiau kaip pusė amerikiečių balsuotų prieš D. Trumpą

Daugiau kaip pusė JAV piliečių tvirtai pareiškė, kad per 2020 metais įvyksiančius rinkimus balsuotų prieš dabartinį prezidentą Donaldą Trumpą. Tai rodo antradienį paskelbti laikraščio „Politico“ ir bendrovės „Morning Consult“ surengtos apklausos rezultatai.

Tyrimas buvo atliktas prieš D. Trumpo metinį pranešimą JAV Kongreso Senato ir Atstovų Rūmų nariams. Jo duomenimis, 52 proc. apklaustųjų neabejoja, kad balsuotų už kitą kandidatą, o ne už dabartinį Baltųjų rūmų šeimininką. Dar 6 proc. pareiškė, kad galbūt balsuotų prieš D. Trumpą. Dabartinį šalies lyderį nedvejodami paremtų tik 26 proc. amerikiečių, dar 10 proc. tikriausiai balsuotų už jį.

Be to, 56 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad nepritaria D. Trumpo darbui prezidento poste, iš jų 44 proc. - griežtai nepritaria. Priešingos nuomonės yra 41 proc. amerikiečių, iš jų dabartinį lyderį tvirtai remia tik 23 proc.

Apklausa buvo surengta vasario 1-2 dienomis, joje dalyvavo 1933 amerikiečiai, turintys teisę balsuoti. Galima paklaida neviršija 2 procentinių punktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių