Anglijos bankas ragina JK komercinius bankus ruoštis „Brexitui“ be sutarties

Anglijos bankas trečiadienį paragino Jungtinės Karalystės (JK) komercinius bankus ruoštis tam atvejui, jei žlugtų derybos tarp ES ir JK dėl tolesnių santykių po „Brexito“ ir pereinamasis išstojimo iš ES laikotarpis baigtųsi nesusitarus.

„Galimybė, kad derybos tarp JK ir ES dėl tolesnių prekybinių santykių nebus užbaigtos susitarimu, yra viena iš galimų baigčių, kurioms ateinančiais mėnesiais JK bankai turi ruoštis“, – sakoma centrinio JK banko pranešime.

„Sky News“ anksčiau skelbė, kad Anglijos banko vadovas Andrew Bailey'is susitiko su kelių komercinių bankų vadovais ir paragino juos spartinti pasiruošimą „Brexitui“ be sutarties.

„Anglijos bankui svarbu, kad JK finansų sistema būtų pasiruošusi visoms galimoms rizikoms. Eidamas savo pareigas, vadovas reguliariai susitinka su JK bankų vadovybe“, – sakoma Anglijos banko pranešime.

JK ir ES derybininkai šią savaitę pradėjo ketvirtą derybų po „Brexito“ ratą, tačiau nei Londonas, nei Briuselis proveržio nesitiki.

Jungtinė Karalystė iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą.

Vis dėlto, jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių