Airija taip pat pradėjo skiepijimą nuo COVID-19

Airija antradienį prisijungė prie ilgėjančio sąrašo valstybių ir pradėjo skiepijimą nuo COVID-19 – pirmoji „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozė suleista 79-erių moteriai Dublino ligoninėje, pranešė sveikatos tarnybos, informuoja agentūra „Reuters“.

Sveikatos tarnybos sakė, kad pirmuoju paskiepytu žmogumi tapo Dublino St. Jameso ligoninės pacientė Annie Lynch. Taip pat buvo paskiepyti dar keturių ligoninių darbuotojai ir pacientai.

„Šiandien yra nauja diena. Ji žymi naują mūsų kovos etapą“, – radijui „RTE Radio“ sakė šalies sveikatos apsaugos ministras Stephenas Donnelly'is.

Jo teigimu, Airija iki vasario pabaigos ketina paskiepyti visus 75 tūkst. žmonių, dirbančių ar gyvenančių globos namuose, ir dešimtis tūkstančių kitų sveikatos apsaugos darbuotojų.

Vienas aukšto rango pareigūnas antradienį sakė, kad Airija pagal „gana teigiamą scenarijų“, kuris priklausys nuo kitų vakcinų patvirtinimo datos, iki rugpjūčio galimai paskiepys visus to norinčius žmones.

Po to, kai šalis prieš kalėdinį laikotarpį sušvelnino apribojimus, per pastarąsias dvi savaites iki beveik 1 tūkst. patrigubėjo savaitinis kasdien patvirtinamų infekcijos atvejų vidurkis.

Vyriausybė nuo to laiko uždarė restoranus ir trečiadienį planuoja susitikimą, skirtą apsvarstyti papildomus apribojimus.

Šalis taip pat viena diena paankstino planuotą vakcinavimo kampanijos pradžią, kadangi sulaukė nemažai kritikos dėl pernelyg lėto veikimo, nes pirmąją „Pfizer-BioNTech“ vakcinų siuntą gavo dar gruodžio 26 d.

Airijoje nuo pandemijos pradžios virusu užsikrėtė iš viso 86 894 žmonės, o dėl ligos komplikacijų mirė 2 205 pacientai, pirmadienį parodė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.


Šiame straipsnyje: Airijavakcinaskiepai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vargsas

vargsas portretas
airijoje pirmoje eileje skiepijami globos namu gyventojai o pas mus medikai airijoje irgi yra karantinas bet ten lauke galima be kaukiu vaikscioti parduotuvese su kaukem bet koks tikslas lauke deti kauke
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių