70-metės dvynės - Raudonųjų žibintų kvartalo senbuvės

Amsterdamas. Kiek visko šiame mieste. Tačiau žymiausias Nyderlandų sostinės akcentas – Raudonųjų žibintų kvartalas. Jame dirba ne tik gražuolės, bet ir senolės.

Susipažinkite su Louise ir Martine Fokkens. Sesėms dvynėms – po 70 metų. Pasirodo, jos yra vyriausios seniausios profesijos atstovės.

Kaip rašo britų leidinys „The Guardian“, sesės Amsterdame yra geriausiai žinomos kaip senosios vitrinų mergaitės.

Nors ir garbaus amžiaus, tačiau seserys Fokkens dėmesiu nesiskundžia. Apie jas net susuktas filmas pavadinimu „Meet the Fokkens“. Išleista ir knyga.

Joms nesvarbu, kad prostitucijos verslas pasaulyje vertinamas, švelniai tariant, neigiamai. Abi su mielu noru visiems pasakoja savo įspūdžius. O papasakoti tikrai yra ką – juk sudėjus abiejų seserų darbo patirtį išeina beveik 100 metų.

Britų žurnalistė Julie Bindel nuvyko pas seseris, pakalbėjo apie jų gyvenimą.

Seserys Fokkens ne tik rengiasi vienodai, tačiau ir kalba panašiai. Be to, jos nuolat kalba viena per kitą. Taigi, kaip pasakojo žurnalistė J.Bindel, jas gan sunkoka suprasti. Vis dėlto abi moterys – šiltos ir mielai bendrauja.

„Kai buvau vos vyresnė nei 20 metų, mane žiauriai mušdavo vyras. Jis sakė, kad jeigu į namus neparnešiu pinigų, jis mane paliks. Turėjau vaikų, labai jį mylėjau, todėl turėjau taip elgtis“, – pasakojo žurnalistei Louise, kai ji su seserimis susitiko viename bare pačiame Raudonųjų žibintų kvartalo centre.

Abi seserys pasakojo apie savo šeimas. Louise sakė turinti tris, Martine – keturis vaikus. Kaip sakė Louise, visi jos vaikai bent kurį laiką yra gyvenę vaikų namuose.

Tačiau čia pat nutraukė Martine, taip pat norinti papasakoti savo šeimos istoriją. Nepaisant šurmulio, iš pasakojimų aišku tai, kad abiejų seserų gyvenimas – ne rožėmis klotas.

Louise prostitucijos verslą paliko prieš dvejus metus. Jai prasidėjo artritas, todėl, kaip ji sakė, nebegalėjo dirbti dauguma sekso pozų. Moterys apgailestavo, kad padėtis sekso versle per tuos metus, kai jos tuo verčiasi, tik blogėja.

„Manau, kad viešnamių legalizavimas prostitučių gyvenimo nepagerino, – sakė Martine. – Nėra prasmės dirbti legaliai. Todėl merginos ir ieško klientų internete ar dirba savo namuose – taip lengviau išvengti mokesčių. Už uždirbtus pinigus išlaikai šeimą, staiga pasirodo mokesčių inspektorius ir liepia jam mokėti didžiules sumas. Taip geriau sąvadautojams ir užsieniečiams, tačiau merginoms iš Olandijos visai priešingai.“

Kai Louise pradėjo verstis prostitucija, jos sesuo tuo metu laukėsi pirmojo vaiko. Martine pasakojo, kad jųdviejų motina jai prasitarė, kad Louise dirba viešnamyje.

„Tada buvau šokiruota, norėjau jai padėti“, – žvelgdama į seserį sakė Marine. Tuomet įsiterpė Louise.

„Vėliau viešnamyje jiems prireikė valytojos ir Martine ėmėsi to darbo. O vyrai norėjo, kad ji pereitų prie prostitucijos. Tad ėmėme dirbti kartu – teikti grupinio sekso paslaugą. Taip ir pradėjome“, – prisimena Louise.

Pačiu prostitucijos verslu dvynės nesiskundžia. Mat, kaip sako, rūpinosi viena kita, kartu ieškojo klientų ir niekuomet nekonkuravo tarpusavyje.

„Mes visur ir visada esame kartu. Viską darome kartu“, – abi kartu pasakė seniausios Amsterdamo prostitutės.

Šiuo metu seserys gyvena Amsterdamo priemiestyje. Martine toliau verčiasi prostitucija. Tris kartus per savaitę ji vyksta į miestą teikti pasaugų. Paklausta ar yra užsiėmusi, moteris atsakė: „Taip taip... labai... Mano reguliarūs klientai nori, kad aptarnavimas būtų pats geriausias.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

amst

amst portretas
AMSTERDAMAS rojus.....reikia ir kaune NEMUNO galte vel paversti kuo ir anksciau ji buvo..... butu smagu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių