112 metų puertorikietis tapo seniausiu gyvenančiu vyru pasaulyje

Emilio Floresas Marquezas (Emilijas Floresas Markesas) iš Puerto Riko, kuriam – 112 metų ir 326 dienos, tapo seniausiu gyvenančiu vyru pasaulyje, trečiadienį paskelbė Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knyga.

E. F. Marquezui, kuris gimė 1908 metais Karolinoje, esančioje į rytus nuo Puerto Riko sostinės San Chuano, atitinkamas pažymėjimas buvo įteiktas jo namuose vos keli kilometrai nuo gimtojo miesto.

Paklaustas apie ilgaamžiškumą, draugų donu Milo (Milu) vadinamas E. F. Marquezas atsakė, kad paslaptis yra atjauta.

„Mano tėtis augino mane su meile ir mokė mane mylėti visus. Jis man ir mano broliams bei seserims visuomet sakydavo daryti gera, viskuo dalytis su visais. Be to, manyje gyvena Kristus“, – sakė vyras.

E. F. Marquezas, antras vyriausias iš 11 šeimos vaikų ir pirmasis joje gimęs sūnus, dirbo šeimos cukranendrių ūkyje, o mokykloje mokėsi vos trejus metus.

Jo žmona Andrea Perez De Flores (Andrėja Peres De Flores), su kuria jis pragyveno 75 metus ir susilaukė keturių vaikų, mirė 2010-aisiais.

Anksčiau seniausiu gyvenančiu pasaulio vyru Guinnesso knyga laikė rumuną Dumitru Comanescu (Dumitrų Komenesku). Jis mirė 2020 metų birželio 27-ąją būdamas 111 metų ir 219 dienų amžiaus.

D. Comanescu mirus Guinnesso knyga gavo įrodymų, kad E. F. Marquezas gimė trimis mėnesiais anksčiau nei buvęs rekordininkas.

Seniausias pasaulyje gyvenantis žmogus yra 118 metų japonė Kane Tanaka, gimusi 1903 metų sausio 2-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gija

Gija portretas
Kokia nauda iš to senio, gerai kad turėjo gerus vaikus,vaikaičius.Lavonas,rankos pamėlę,po šio reportažo numirs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių