D.Kedžio šalininkai siekia įteisinti cheminį kastravimą pedofilams

Drąsiaus Kedžio šalininkai antradienio vakarą pradėjo rinkti parašus po peticija, kurioje Seimo prašoma priimti baudžiamojo kodekso pataisas ir įteisinti cheminį pedofilų kastravimą.

Ši peticija, surinkus parašus, bus įteikta Seimo Peticijų komisijai.

„Vos ne kasdien girdime apie Lietuvoje tvirkinamus ir prievartaujamus vaikus. Šis procesas jau darosi nebevaldomas, todėl manome, kad Lietuva turėtų pasekti Lenkijos pavyzdžiu ir įteisinti asmenims nubaustiems už seksualinius nusikaltimus su vaikais, priverstinį cheminį kastravimą. Gal tai padės užtikrinti mūsų vaikų saugumą nuo seksualinių iškrypėlių“, - portalui 1diena.lt sakė peticijos iniciatoriai Vida ir Jaunius.

Peticijoje rašoma, kad pedofilija - tai lytinis ir psichinis nukrypimas, kurį galima pavadinti liga, šio amžiaus maru, žalojančiu viso pasaulio vaikų psichiką, vaikų brendimo procesą, atimančiu vaikų prigimtinę teisę gyventi pilnavertį ir psichiškai sveiką gyvenimą.

Anot peticijos autorių, Konstitucijos 38 ir 39 straipsniuose įtvirtinta valstybės pareiga saugoti ir globoti vaikystę, ginti įstatymu nepilnamečius vaikus, apie tai skelbiama ir keliuose Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme, 1995 m. liepos 3 d. Seimo ratifikuotoje Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijoje, tačiau vaikai iki  šiol yra neapsaugoti, o bausmės pedofilams juokingos.

„Žmogaus teisių gynimo ekspertai gali teigti, jog cheminė kastracija nesuderinama su pagrindinėmis žmogaus teisėmis bei laisvėmis, tokia bausmė esą pažeidžia konvencijas dėl žmogaus teisių bei dėl kankinimų ir nehumaniškų bausmių uždraudimo, tačiau prisidengdami tariamomis žmogaus laisvėmis, mes negalime leisti savo vaikams būti potencialiomis aukomis, kurių vaikystę toliau griautų seksualiniai iškrypėliai – nusikaltėliai“, - rašoma peticijoje.

Jos autoriai teigia, kad aukų, o ypač vaikų, teisės yra svarbesnės nei nusikaltėlių, juolab, kad ir Konstitucijos ir Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijoje aiškiai rašoma, kad valstybių narių pareiga saugoti ir globoti vaikystę, ginti ją valstybių narių įstatymais.

„Vaikai – tai silpniausia visuomenės grandis, kuria privalo rūpintis jų tėvai, globėjai visuomenė, o tuo pačiu ir valstybė. Būtent vaikystės periodu formuojasi jų asmenybė ir žmogiškosios vertybės. Valstybės pareiga - tinkamai užtikrinti prigimtines vaiko teises į jų vaikystės neliečiamumą, sveiką socialinę ir psichologinę aplinką, priimant ir vykdant teisės aktus vaikų interesų ir gerovės labui. Psichologiškai ir fiziškai sveikas vaikas – tai raktas ateityje į valstybės augimą ir klestėjimą. Todėl kiekvienos valstybės ir piliečių prievolė - rūpintis ir saugoti kiekvieno vaiko neliečiamumą nuo morališkai ir dvasiškai nukrypusių reiškinių, tokių kaip pedofilija“, - teigia peticijos autoriai.

Jie primena, kad 2009 m. rugsėjo 25 d. Lenkijos Seimas patvirtino Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis numatyta pedofilus teisti cheminiu kastravimu, šį būdą kaip galimą prevencijos metodą bandė Kanada, kelios JAV valstijos, Didžioji Britanija, Prancūzija, Čekija, kai kurios kitos valstybės.

Seimui adresuotoje peticijoje prašoma: šią peticiją, remiantis Lietuvos Respublikos peticijų įstatymu, pripažinti peticiją ir ją išnagrinėti teisės aktų nustatyta tvarka, teikti ją nagrinėti Seimui ir priimti atitinkamas Baudžiamojo kodekso pataisas. Taip pat peticijos autoriai prašo leisti jiems dalyvauti Peticijų komisijos posėdžiuose ir išdėstyti savo reikalavimus bei, jei bus klausimų, atsakyti į juos komisijos nariams.

Kol kas peticiją galima pasirašyti internete, adresu http://www.peticijos.lt/visos/3682, netrukus ją bus galima pasirašyti ir popieriniame variante. Parašus po peticija D.Kedžio šalininkai rinks įvairiuose Lietuvos miestuose. Pasirašyti po peticija bus galima iki kitų metų vasario 1d.    


Šiame straipsnyje: Kedyspedofilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių