Baikime žaisti pirkėjų sveikata Pereiti į pagrindinį turinį

Baikime žaisti pirkėjų sveikata

2025-03-18 10:08

Apsilankius parduotuvėje ir nusipirkus laminuotą kebabo porciją, teko labai nusivilti. Pirmą kartą gyvenime sumaniau nusipirkti vakuumuotą vištienos kebabo „Chicken Kebab“ indelį su keliais šimtais gramų šio maisto.

Baikime žaisti pirkėjų sveikata
Baikime žaisti pirkėjų sveikata / „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Anksčiau esu ne kartą valgęs kebabo kioskuose, kurių Lietuvoje yra nemažai. Tada skonis man tikrai patiko, nes tai sotus ir skanus maistas.

Todėl ir šį kartą prekybos centre, kuriame, beje, kažkodėl neprekiaujama laikraščiais, netikėtai susigundžiau, nes tai, kas buvo vakuuminiame indelyje, atrodė tikrai puikiai, maniau, galėsiu šauniai pavalgyti.

Tačiau netrukus teko labai nusivilti. Pasišildęs dalį porcijos nedėjau jokių papildomų prieskonių, tiesiog ėmiau iškart valgyti. Ir ką jūs manote? Burną tiesiog sukaustė baisus aštrumas, skonis tikrai nebuvo toks, kokį teko patirti valgant prie kioskų. Atrodė, kad kažkas padegė burną.

Nežinau, ko ten pridėta, bet tokio maisto negalima valgyti, nes jis degina burną ir stemplę. Baisu net pagalvoti, ką turėtų patirti tokio kebabo užkandę vadinamieji skrandininkai arba žmonės, turintys problemų su kasa. Pastaruosius gali net ištikti pankreatitas, kuris yra mirtina liga, nes apie 90 proc. ja susirgusių pacientų miršta.

Ko šiame „kulinarijos kūrinyje“ pridėta, sunku įsivaizduoti, gal čili pipirų?

Mano nuomone, už visuomenės sveikatą atsakingi asmenys turėtų pareikalauti, kad prie tokių aštrių maisto produktų prekybos vietose būtinai būtų didelėmis raidėmis parašyti perspėjimai, jog tai aštrus maisto produktas, ir refliukso, gastrito ar kitų negalavimų kankinami žmonės juos aplenktų iš tolo.

Dabar išeina taip, tarsi, kaip sakoma, skęstančiųjų gelbėjimas yra jų pačių reikalas. O juk tokia neatsargi žalojančių maisto produktų pasiūla kai kam gali baigtis liūdnai.

Yra ir kitų ne mažiau svarbių momentų. Sakykime, dabar beveik į visus duonos gaminius yra dedama cukraus, nes konkuruojantys gamintojai saldumu nori skatinti pirkimą.

Na, konkurencija – savo ruožtu, tačiau kodėl dėl jos turtėtų kentėti diabetikai? O gal prekybininkai nelabai žino, kas tai yra ir kuo gali baigtis cukraus vartojimas tokiam žmogui?

Žodžiu, ir prie cukrumi „prifarširuotų“ gaminių taip pat turėtų būti perspėjimai raudonomis raidėmis, kad kai kurie pirkėjai nenukentėtų.

Ir baikime vienąkart žaisti pirkėjų sveikata.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų