„Tiesos“ byloje policija nuleidžia rankas: ir taip turime ką veikti

Kauno policija neskųs teismo sprendimo, kuriuo išteisinta žodį „Tiesos“ Nemuno krantinėje rašiusios paauglės mama.

Tatjana N. portalui 1kaunodiena.lt sakė esanti pavargusi nuo 8 mėnesius užsitęsusio bylinėjimosi, todėl policijai nuleidus rankas jai palengvėjo.

Kauno apylinkės teismas sausio 28 dieną nusprendė, kad Garliavos įvykių sukrėsta ir taikioje akcijoje kreidelėmis rašiusi 14-metė E. N. nenusikalto, todėl nebėra priežasties bausti jos mamą Tatjaną N. Policija šį sprendimą galėjo apskųsti per 20 dienų.

„Kauno apskrities policija gerbia teismo sprendimą ir jo neskųs. Prioritetus teikiame svarbesniems įvykiams“, – portalui 1kaunodiena.lt teigė Kauno Centro policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus laikinas viršininkas Raimondas Zinkevičius.

Paklaustas, ar kitu panašiu atveju policija elgtųsi taip pat, R. Zinkevičius nebuvo užtikrintas.

„Ko gero. Nors gal tas įvykis būtų perduotas savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Generalinis komisaras yra išsakęs nuomonę, kad policija turėtų atlikti grynai policines funkcijas. Policija ir be miesto švaros taisyklių galimų pažeidėjų turi ką veikti“, – kalbėjo pareigūnas.

Paauglė E. N. ir dar penki jaunuoliai praėjusį birželį buvo sulaikyti Nemuno krantinėje ir uždaryti į areštinę, nes Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklės draudžia rašinėti ant pastatų, tvorų ir kitų statinių, išskyrus savivaldybės nustatytas vietas.

Tačiau Kauno apylinkės teismo teisėjas Aurelijus Rauckis paskelbė, kad E. N., kreidelėmis krantinėje rašydama žodį „Tiesos“, nesiekė neigiamų padarinių, akcijos metu nebuvo pažeista miesto estetika.

Viename šios bylos teismo posėdžių, palaikydami kaltinamąją ir jos dukrą, dalyvavo visuomenininkas Darius Kuolys, Seimo nariai Algirdas Patackas ir Naglis Puteikis.

Iškelta byla pasipiktinę 500 gerai žinomų visuomenininkų viešu laišku yra kreipęsi į vidaus reikalų ministrą Dailį Barakauską ir paraginę jį baigti patyčias.

„Tos mergaitės ir jos mamos persekiojimas yra tyčiojimasis iš vaikų ir žodžio, kuris įrašytas Lietuvos himne. Šiurpas ima“, – neslėpė menininkas Gitenis Umbrasas, vienas iš pasirašiusiųjų kreipimąsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

obuolys

obuolys portretas
kokia valstybe-tokia ir policija

telikas

telikas portretas
as mamos vietoje kreipciausi i teisma del moralines zalos atlyginimo uz neteiseta sulaikyma. sitie mentai turi atsakyti uz savo nesvarius darbus

lt pilietis

lt pilietis portretas
susiprato i koki mesla patys ikrito mentai, o kad ir skunde butute, visvien butu atmestas jusu marazmas, taip kad tyleki siknas surauke, nes apsisikote iki ausu. TIESA NUGALEJO.VALIO>
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių