Policija prižiūrės, kaip Vilniuje statomi automobiliai

Siekiant užtikrinti saugų ir sklandų eismą, vasario 9–12 dienomis Vilniuje bus organizuojamos policinės priemonės, kurių metu bus kontroliuojama kaip transporto priemonių vairuotojai vykdo Kelių eismo taisyklėse nustatytą automobilių statymo tvarką gatvėse ir visuomeninio transporto apsisukimo bei sustojimo vietose.

Jei transporto priemonės bus statomos trukdant eismui ar sniego valymo darbams – bus blokuojamos jų važiuoklės ar automobiliai bus priverstinai nuvežami. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai visiems pažeidėjams taikys administracinio poveikio priemones. Sinoptikų duomenimis, užklupusi snieguota žiema artimiausiu laiku trauktis nežada. Eismo sąlygos ir toliau reikalaus vairuotojų atidumo ir atsargumo. Prioriteto tvarka valomos pagrindinės, viešojo miesto transporto maršrutų gatvės. Organizuodama sniego valymo darbus, Vilniaus miesto savivaldybė susiduria su nedrausmingais, Kelių eismo taisykles pažeidžiančiais vairuotojais. Pastarieji įvažiuoja į viešojo transporto sustojimo aikšteles, palieka pastatytus automobilius, kliudančius maršrutinio transporto eismui ir jų numatytam stovėjimui, taip pat ir sniego valymo darbams.

Primename Kelių eismo taisykles:

Sustoti ir stovėti transporto priemonėms leidžiama dešinėje kelio pusėje, kuo dešiniau kelkraštyje, o jeigu jo nėra – važiuojamosios dalies pakraštyje (KET 146 p.).

Gyvenvietėse sustoti ir stovėti leidžiama ir kairėje pusėje vienos krypties eismo keliuose, taip pat keliuose, kuriuose yra po vieną kiekvienos krypties eismo juostą (KET 147 p.).

Neapšviestuose kelių ruožuose tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui leidžiama stovėti tik stovėjimo aikštelėse arba už kelio ribų (KET 148 p.).

Transporto priemonėms sustoti ir stovėti važiuojamojoje dalyje leidžiama viena eile (KET 149 p.).

Statyti transporto priemonę kampu į važiuojamosios dalies kraštą, o ne lygiagrečiai su važiuojamosios dalies kraštu, galima tik ten, kur tai leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai ir (arba) važiuojamosios dalies ženklinimas (KET 151 p.).

KET 155 p.: Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.2. skiriamojoje, greitėjimo ir lėtėjimo juostose;

155.3. ant tiltų, viadukų, estakadų ir po jais, taip pat tuneliuose;

155.4. pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 m atstumu prieš jas;

155.5. ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai);

155.6. ant pėsčiųjų ar dviračių tako, taip pat arčiau kaip 5 m atstumu prieš važiuojamosios dalies susikirtimą su pėsčiųjų ar (ir) dviračių taku;

155.7. ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) mažesnis kaip 3 m atstumas;

155.8. sankryžoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, išskyrus atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo vietą nurodantys kelio ženklai;

155.9. maršrutinio transporto sustojimo aikštelėse ir arčiau kaip 15 m atstumu nuo jų (kai aikštelės nėra – arčiau kaip 15 m atstumu nuo stotelės ženklo) arba arčiau kaip 15 m atstumu nuo taksi stotelės ženklo, jeigu tai kliudytų maršrutinio transporto ar taksi eismui;

155.12. gyvenvietėse, kur bent viena kryptimi kelias matomas mažiau kaip 50 m atstumu, įkalnėje, nuokalnėje arba vingyje, pažymėtuose atitinkamais kelio ženklais Nr. 113–118.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių