N.Puteikį kolegos meta į gatvę

Iš savivaldybei priklausančių patalpų lauk varomas Seimo narys Naglis Puteikis įsitikinęs, kad taip Klaipėdos valdantieji jam kerštauja. Tačiau išties parlamentarą į gatvę meta jo partijos kolegos.

Vakar buvo ta diena, iki kurios Klaipėdos savivaldybė N.Puteikiui buvo davusi laiko išsikelti iš patalpų, esančių Liepų g. 3.

Beveik 37 kv. m ploto patalpos N.Puteikiui buvo išnuomotos pernai jam tapus Seimo nariu. Miesto taryba patalpas politikui suteikė iki tada, kol baigsis jo, kaip Seimo nario, įgaliojimai.

Tačiau jo įgaliojimai tęsiasi, nes N.Puteikis yra išrinktas ir į naujos kadencijos Seimą.

„Spėju, kad tai yra politinis abiejų liberalų partijų, kurios sudaro valdančios koalicijos pagrindą Klaipėdos miesto taryboje, kerštas už jų jungtinio kandidato pralaimėjimą Danės vienmandatėje apygardoje per Seimo rinkimus“, – sąmokslo teoriją dėstė N.Puteikis.

Jis kreipėsi į Seimo pirmininką Vydą Gedvilą ir Seimą valdybą, kad būtų užtikrinta jo teisė nemokamai gauti savivaldybei priklausančias patalpas, kuriose galėtų priiminėti rinkėjus.

„N.Puteikio paprašėme išsikelti, nes sugrąžinti patalpas paprašė konservatorių partija“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Visos patalpos, esančios Liepų g. 3, panaudos sutartimi yra suteiktos konservatorių partijai. Tačiau pernai, kai N.Puteikis pakartotiniuose Seimo rinkimuose Danės apygardoje buvo išrinktas į Seimą, konservatoriai sutiko, kad dalis patalpų būtų suteiktos politikui kaip Seimo nariui, kur jis galėtų priiminėti rinkėjus.

„Metus padirbome ir pamatėme, kad mums dabar turimų patalpų yra per mažai, todėl ir kreipėmės į savivaldybę, kad ji mums grąžintų likusią jų dalį“, – paaiškino konservatorių partijos Klaipėdos skyrių sueigos pirmininkas Arūnas Barbšys.

Jis patikino, kad jokių intrigų ieškoti nereikia, nes uostamiesčio konservatoriai skilo į tris skyrius, padaugėjo narių, todėl esą ir reikia didesnių patalpų.

N.Puteikis vakar turėjo išsikraustyti, tačiau to nepadarė. Ar savivaldybė imsis kokių nors sankcijų? „Mes tapome savotiškais įkaitais. Partija viduje turi susitarti, kaip pasidalinti šias patalpas“, – pabrėžė G.Paulikienė.

A.Barbšys patikino, jog N.Puteikis prieš metus pats tvirtino, kad patalpos jam reikalingos tik metams, tad dabar turėtų ne priešintis, o geranoriškai išsikraustyti.

N.Puteikis dievagojosi, kad jam staigmena, jog būtent jo partija savivaldybei pateikė prašymą grąžinti patalpas, kuriose yra parlamentaro biuras.


Šiame straipsnyje: Naglis Puteikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sav. raštas SEIMO NARIU

Sav. raštas SEIMO NARIU portretas
KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJA Lietuvos Respublikos Seimo nariui Nagliui Puteikiui Gedimino pr. 53, 01109 Vilnius DĖL NEGYVENAMŲJŲ PATALPŲ LIEPŲ G. 3, KLAIPĖDOJE Pasibaigus Jūsų 2008-2012 m. kadencijos Seimo nario įgaliojimų laikui prašome iki 2012 m. gruodžio 17 d. atlaisvinti negyvenamąsias patalpas Liepų g. 3, Klaipėdoje, 36,72 kv. metro bendrojo ploto ir grąžinti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai. Dėl patalpų grąžinimo tikslaus laiko prašome kreiptis į Turto skyriaus vedėją Genovaitę Paulikienę, tel. (8-46) 39 60 26, Turto skyriuje, Liepų g. 11, Klaipėdoje, 314 kab. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, pavaduojantis Savivaldybės administracijos direktorių Vačeslav Karmanov Parengė raštą Vaida Premeneckienė, tel. (8 46) 39 60 41, el. p. vaida.premeneckiene@klaipeda

Nereikia

Nereikia portretas
Pritariu, kad Puteikiui nereikalingos patalpos. Nežinau, ar dar kartą norėčiau nueiti pas šį žmogų. Jis rinkėjams nerodo jokios pagarbos, galvoja tik apie ir savo reikalus, nesiskaito su žmonėmis, yra egoistas. Tegul pats ieškosi patalpų, jeigu jau yra toks gabus, kad net į Seimą buvo išrinktas antrą kartą.

nuomonė

nuomonė portretas
Atkreipkite dėmesį. Karmanovas raštu kreipiasi į N.Puteikį, kaip į LR Seimo narį ... Tai Karmanovas žino, kad pralaimėjo rinkimus Danės apygardoje būtent N.Puteikiui. Tada kodėl savo rašte prašo atlaisvinti biuro patalpas? Išvada, kad Karmanovas nežino LR teisės aktų. Pagal LR Seimo statuto 13 straipsnio 2 dalį SAVIVALDYBĖS PRIVALO VIENMANDATĖSE RINKIMŲ APYGARDOSE IŠRINKTIEMS SEIMO NARIAMS SKIRTI IR IŠLAIKYTI NUOLATINES PATALPAS RINKĖJAMS PRIIMTI. Pagal Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo 11 straipsnio 1, 2 d. savivaldybei nuosavybės teise priklausančio turto savininko funkcijas, remdamasi įstatymais, ĮGYVENDINA SAVIVALDYBĖS TARYBA, o kitos savivaldybių institucijos joms patikėjimo teise perduotą savivaldybės turtą valdo, naudoja bei disponuoja juo pagal įstatymus savivaldybių tarybų sprendimų nustatyta tvarka. Klaipėdos savivaldybės taryba nusprendė „Leisti BĮ Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai suteikti Lietuvos Respublikos Seimo nariui Nagliui Puteikiui, išrinktam Klaipėdos miesto vienmandatėje Danės rinkiminėje apygardoje, Seimo nario įgaliojimų laikui nuolatines patikėjimo teise valdomas, Klaipėdos miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausančias, 1 punkte nurodytas 36,72 kv. m bendrojo ploto negyvenamąsias patalpas Liepų g. 3, Klaipėdoje, ir jas išlaikyti" Tarybos sprendimas galioja, jo taryba nepakeitė, neatšaukė. N.Puteikio Seimo nario įgaliojimai nenutrūko. Kodėl Karmanovas vienvaldžiajuja? Pagal Vietos savivaldos įstatymo 16 str. 3 d. 13 p. Tarybos paprastoji kompetencija - sprendimų priėmimas dėl patalpų suteikimo Seimo nariams pagal Lietuvos Respublikos Seimo statutą. Pagal Vietos Savivaldos įstatymo 29 str. 1 d. 1. Savivaldybės vykdomoji institucija (vykdomosios institucijos) – savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas (pavaduotojai) ... PAVALDUS savivaldybės TARYBAI, atskaitingas savivaldybės tarybai ir merui.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių