Krytis į lifto šachtą: kalti patys nukentėjusieji?

Kauno policija aiškinasi įvykio aplinkybes, kai savaitgalį Senamiestyje buvusios gamyklos patalpose į lifto šachtą nugarmėjo du jaunuoliai. Laimė, didesnių sužalojimų jie išvengė.

„Fluxus ministerijos“ atstovai, kurių valdose įvyko nelaimė, savo kaltės neįžvelgia ir kaltina pačius nukentėjusiuosius.

„Mes už tai esame visiškai neatsakingi“, – pareiškė „Fluxus ministerijos“ kancleris Karolis Rakauskas.

Anot jo, tik nubrozdinimais atsipirkę nukentėjusieji dalyvavo privačiame vakarėlyje, kuris vyko ketvirtame pastato aukšte. K.Rakauskas tikino galintis parodyti patalpų panaudos sutartį, pagal kurią už saugumą ir tvarką vakarėlyje yra atsakingi patys rengėjai.

„Visuose aukštuose lifto durys yra uždarytos. Ketvirtame aukšte durys buvo uždarytos sklasčiu ir dar apvyniota viela. Ar jaunimas duris pats atsidarė, ar tai tą vakarą padarė kažkas kitas, nežinau. Visą laiką ten nestovėjau“, – kalbėjo K.Rakauskas.

Jis abejojo, kad nelaimės piežastimi galėjo būti, kaip teigiama, prie lifto skendėjusi tamsa. „Prie tų durų yra lemputė, ji švietė. Nuo kvailumo vaistų nėra. Negalime ant kiekvieno kampo pridėti pagalvių“, – rėžė K.Rakauskas.

Nelaimė, per kurią jaunas vyras ir mergina lifto šachta krito kelis metrus žemyn, kol atsitrenkė stovėjusį liftą, įvyko sekmadienio naktį, apie 1 val., buvusio avalynės fabriko „Lituanica“ patalpose Jonavos gatvėje.

Praėjusio šeštadienio vakarą, iki nelaimės likus penkioms valandoms, tame pačiame pastate prasidėjo „Fluxus ministerijos“ organizuotas elektroninės muzikos renginys „Sutik Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną kitaip“.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius sakė, kad pradėtas tyrimas. Kol kas aiškinamasi įvykio aplinkybes. Antradienį planuojama apklausti nukentėjusius jaunuolius. Nuo jų pasakojimo priklausys, ar bus kviečiami patalpų savininkai, nuomininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Ką reiškia krytis? K ir Rytis?

graziai

graziai portretas
atsiliepia apie savo klijantus, po tokiu kalbu nesinori ten daugiau eiti, nes jie rupinasi tik savo pelnu.

lina

lina portretas
-prie ko čia "gražiai", gi puola visi pradedant DI ir bele kokiu žurnalistu. Kaltės fluxusų nulis, užknisa tokie "pasigamžytojai". tikrai gi ne vaikų darželis, kur saugot kožną reikia. Dar prisiteisčiau moralinę žalą už nervus, puolimą iš piemenų seilių. Beto tikrai pastoviai yra saugos darbuotojai, ko dar norit, rupus miltai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių