Komedijoje nusifilmavusio S.Buškevičiaus laukia etikos sargų teismas

Kauno vicemero Stanislovo Buškevičiaus, kuris antradienio rytą užuot dirbęs filmavosi komedijoje, laukia savivaldybės etikos sargų "teismas".

Etikos komisijos pirmininkė Antanina Medviedevienė ketvirtadienį sakė, kad kol kas į komisiją niekas nesikreipė, todėl tyrimas bus pradėtas jos iniciatyva. Kauno meras Andrius Kupčinskas savo ruožtu teigė netikintis, kad šis klausimas bus išspręstas iki savivaldybių rinkimų vasarį.

"A.Kupčinskas sako, kad jis išleidęs S.Buškevičių, bet nemanęs, kad čia šitoks dalykas. Būna, kad žmonėms reikia ar pas gydytoją, ar dar kur nors, tai savitarpio supratimu mes išleidžiame, bet šį atvejį teks svarstyti etikos komisijoje. Niekas neparašė prašymo, tai man teks parašyti", - ketvirtadienį sakė A.Medviedevienė.

"Tokie dalykai nesuderinami su vicemero pareigomis, kai vyksta darbo metu, tokiam elgesiui nepritariu", - sakė meras. Jis teigė, kad leisdamas vicemerui nedalyvauti antradienio rytiniame pasitarime savivaldybėje nežinojo, ką būtent tuo metu jis ketina veikti.

Kaip jau skelbta žiniasklaidoje, S.Buškevičius antradienio rytą užuot dirbęs savivaldybėje filmavosi komedijoje, kurioje atliko policininko vaidmenį.

"Tai buvo oficialus renginys, jis buvo mano darbotvarkėje. Kadangi aš esu atsakingas už kultūrą, aš atidariau renginį, prakirpau juostelę, ir dar jame sudalyvavau. Tai yra skatintinas dalykas, kad politikai, jei gali, dar ir sudalyvautų", - įsitikinęs vicemeras.

Jis aiškino, kad antradienio rytą buvo kuriamas filmas apie Kauną, apie miesto problemas, apie narkotikus ir alkoholį. Tokie filmai, jo aiškinimu, bus kuriami ir kituose miestuose.

"Čia toks pat klausimas, kaip kodėl aš kvėpuoju. Kodėl Algirdas Brazauskas nuvykęs į renginį arė, Barackas Obama mėtė į krepšį ar Dalia Grybauskaitė šaudė?", - BNS kalbėjo vicemeras. Jis aiškino, kad klausimą dėl to filmavimosi gali kelti tik jam gebėjimų pavydintys politiniai priešininkai arba "visiškai buki žmonės".

Ketvirtadienio rytą Kauno savivaldybės puslapyje tebepublikuojamas skelbimas, kad S.Buškevičius antradienį, nuo 10 iki 11 val., turėjo priiminėti gyventojus.


Šiame straipsnyje: Buškevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių