Klaipėdiečius Meno kieme šokdins vilniečių „ByTikZyz“

Ketvirtadienį uostamiesčio Meno kieme vyks Etnokultūros centro projekto „Etnoreidas“ išskirtinis tradicinių šokių vakaras „Vožinis“.

„Vožinis“ – senas lietuvininkų tarmės žodis, reiškiantis jaunimo linksmybes, šokius. Šiuosyk jų svečiai – vilniečiai, vieni profesionaliausių ir aktyviausių Lietuvoje tradicinių šokių muzikantų, pasivadinę „ByTikZyz“ vardu.

Kad dabartyje tradiciniai šokiai įgauna vis didesnį populiarumą, ypač akivaizdu didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tradicinių šokių vakaronės tapo ne tik terpe, sutelkiančia folkloro gerbėjus, bet ir puikia laisvalaikio pramoga, net nauja jaunimo mada.

„ByTikZyz“ prie liaudies šokių atgimimo yra nemenkai prisidėjęs. Kolektyvas su Vilniaus tradicinių šokių klubu kasmet organizuoja tradicinių šokių stovyklas įvairiuose Lietuvos miestuose, tradicinių šokių naktis, kas savaitę kviečia į šokių vakarones Vilniuje, reprezentuoja lietuviškąją etnochoreografiją užsienio šalyse. „ByTikZyz“ – jaunų, charizmatiškų, laisvų menininkų kolektyvas, grojantis įvairiausią etnomuziką, populiarią nuo Baltijos iki Uralo, nuo Šiaurės jūros iki Indijos vandenyno. Smagūs, pašėlę, patrakę, energingai siaučiantys scenoje, ne viename renginyje sukėlę tikrą publikos euforijos protrūkį, nušokę daugybę metrų parketo, suplėšę ne vieną armoniką, pradėję ir užbaigę ne vieną festivalį – tokie yra „ByTikZyz“.

Laikas su kolektyvu susipažinti ir klaipėdiečiams. „ByTikZyz“ kviečia visus tradicinės muzikos gerbėjus, šokėjus, jų draugus ir visus, visus gerus žmones pasimatyti, susidraugauti, kartu pašokti – smagiai pavakaroti rugsėjo 20 d. 18 val. Meno kieme (Daržų g. 10).

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių