Kauno viešajame transporte zuikius gaudo kiti medžiotojai

Ketvirtadienį Kauno miesto viešojo transporto kontrolę iš „Argus“ perėmė „Ekskomisarų biuras“. Naujieji kontrolieriai zuikius veda „morkų“ į mikroautobusą.

Pasikeitimas nėra netikėtas – pasibaigus sutarčiai su „Argus“, šios bendrovės veiklą perėmė mažiausią kainą už paslaugas pasiūlęs „Ekskomisarų biuras“. Tikimasi, kad miesto biudžetas sutaupys apie 30 proc. išlaidų.

Anot „Kauno autobusų“ generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, apie teigiamus pokyčius, pasikeitus kontrolieriams, kalbėti dar anksti.

„Apskritai, konfliktų neturėtų būti. Kai tik pradėjo dirbti „Argus“ kontrolieriai, keleiviai galvodavo, kad gali juokauti ir ginčytis su jais, o paskui gaudavome įvairių nusiskundimų. Bėgant laikui keleiviai suprato, kad reikia elgtis sąžiningai, nes baudos nemenkos, kurių neatidavus – išieškoma, padedant antstoliui“, - aiškino M.Grigelis. Pasak jo, nors keliaujančių zuikių nesumažėjo, įžūlių incidentų pasitaiko tikrai rečiau.

Yra ir daugiau naujovių: „Kauno autobusai“ prižiūrės, kaip dirba naujieji kontrolieriai, mat į jų automobilius yra įmontuota navigacinė sistema. „Kiekviename ekipaže įmontuota specialia įranga stebėsime, kur yra kontrolieriai, ar jie dirba pagal grafiką“, - perspėjo M.Grigelis. Maža to, „Ekskomisarų biuro“ darbuotojai stebės keleivių srautus.

Bendrovės Kauno teritorinio padalinio vadovas Ramūnas Palubinskas tikino, kad keleivių viešajame transporte tikrinimui buvo rengtasi iš anksto. „Stengsimės išvengti įvairių incidentų, žmonės yra apmokyti. Vyko darbuotojų atranka, įvertinti jų asmenybės tipai, yra atlikti situacijų imitavimai ir treniruotės, kuriose buvo mokoma, kaip tinkamai elgtis“, - aiškino R.Palubinskas.

Pasirengti padėjo ir estafetę naujiems kontrolieriams perduodantys„Argus“ darbuotojai. Anot pašnekovo, kad ir kaip keleivių tikrintojai stengtųsi, neįmanoma užtikrinti visiškos drausmės.

„Siekiame, kad net ir į tokį darbą kontrolieriai žiūrėtų su humoru - ant mūsų autobusiukų nupieštos morkos, skirtos zuikiams. Esame ES, todėl turime keisti mąstyseną. Nepulsime naudoti jėgos, bet tinkamu bendravimu stengsimės įtikinti žmones, kad jie privalo susimokėti už paslaugas, kuriomis naudojasi“, - paaiškino R.Palubinskas.

Nusiskundimai kontrolieriais gali būti siunčiami bendrovėms „Kauno autobusai“ arba „Autrolis“. Savo nuomonę galima pareikšti ir „Ekskomisarų biuro“ interneto svetainėje. R.Palubinskas viliasi sulaukti ir padėkų už gerai atliekamą darbą. „Kontrolieriai keleiviams – ne priešai“, - pokalbio pabaigoje reziumavo įmonės vadovas. 


Šiame straipsnyje: Keleivių kontrolėzuikiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių