Kauno miesto seniūnijos švenčia 10 metų jubiliejų

Trečiadienį vakare Kauno miesto savivaldybėje vyko šventė – paminėtas seniūnijų įkūrimo dešimtmetis.

Kauno miesto seniūnijos, kaip teritoriniai vienetai, įstaigos 2000 metais. Po dviejų metų seniūnijos įgavo administracinio vieneto statusą, tačiau oficialiai veikti pradėti tik 2003 metų balandžio 1 dieną.

Iš pradžių Kaune buvo tik 10 seniūnijų, bet 2005 metais Dainavos seniūnija, kaip viena didžiausių buvo padalinta į Dainavos ir Gričiupio seniūnijas.

Dabar mieste yra 11 seniūnijų: Aleksoto, Centro, Dainavos, Eigulių, Gričiupio, Panemunės, Petrašiūnų, Šančių, Šilainių, Vilijampolės, Žaliakalnio.

Šventinio renginio metu Kauno miesto seniūnijų seniūnų sueigos pirmininkas, Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius apžvelgė tai, ką per dešimtmetį seniūnams pavyko nuveikti, kokie seniūnijų ateities tikslai ir siekiai.

„Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę apie seniūnijų būtinumą buvo kalbama ne vienerius metus, tačiau reikėjo ne tik noro, bet ir politinės valios. Džiaugiamės, kad mes šiandien švenčiame jau 10 gimtadienį“, – sakė A. Vilkevičius.

Seniūnija – tai jauna institucija, tarsi kintantis organizmas, kurioje nuolat keičiasi funkcijos, žmonės.

„Per šiuos metu visos Kauno seniūnijos augo. Iš pradžių jose dirbo vos po 4 žmonės, šiuo metu daugumoje seniūnijų darbuojasi dešimt ir daugiau darbuotojų“, – pasakojo A. Vilkevičius.

Seniūno teigimu, 10 metų yra labai trumpas periodas, tačiau per jį seniūnijoms pavyko nuveikti daug gražių ir prasmingų darbų.

„Seniūnijų atsiradimas iniciavo aktyvesnį vietos bendruomenių kūrimąsi. Be to, seniūnaičių institucijos atsiradimas įnešė naujos gyvybės seniūnijose. O svarbiausia, prieš 10 metų kauniečiai nežinojo, kas per vienetas yra seniūnija, nebuvo jos poreikio – dabar tikriausiai nerasite nė vieno miestiečio, kuris nebūtų bent kartą apsilankęs seniūnijoje. Mes esame reikalingi, o tai yra svarbiausia mūsų funkcija – padėti“, – įsitikinęs seniūnų sueigos pirmininkas

Seniūnas už dešimties metų darbą visoms seniūnijoms rašytų tvirtą septynetą.

Šventės metu buvo padėkota tiems seniūnijų darbuotojams, kurie jose dirba nuo įkūrimo pradžios – jau 10 metų. Tokių darbuotojų Kauno seniūnijose likę vos 20.

Gražaus jubiliejaus proga seniūnijas ir jų darbuotojus pasveikino Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos studentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrante

emigrante portretas
Skelbkite ir kvieskite, visus atvešime ir parvešime iš visų miestų Pranešimas! Lietuvos žmogau, Tautieti, Sese ir broli, Visos organizacijos ir judėjimai, Balandžio 9 d. Seime sprendžiamas ne tik Neringos Venckienės likimas. Seime sprendžiamas visų mūsų likimas. Jei cinizmo buldozeris tą antradienį pervažiuos Neringą, tuomet tas pats cinizmo ir savivalės buldozeris pervažiuos per mūsų kalbą, rašmenis; pervažiuos per mūsų vaikus, priverstus emigruoti; pervažiuos per mūsų gelmių vandens tyrumą, per Lietuvos Žemę; pervažiuos per mūsų troškimus nebūti atomo įkaitais, per mūsų orumą ir tiesos pajautimą. Šis beširdiškumo buldozeris, pervažiavęs klykiančio Vaiko likimą Garliavoje, vėl įsibėgėja. Laikas sustabdyti cinišką neteisingumą Lietuvoje! Todėl visus judėjimus, visas organizacijas ir jus, paprasti ir vargstantys dėl neteisybių, Dievo numylėti žmonės, kviečiame ateiti balandžio 9 d., antradienį, 12.00 val. prie LR Seimo į mitingą, kad pasakytume garsiai ir drąsiai: VAIKAI NESKRIAUDŽIAMI! NEKALTIEJI NETEISIAMI! TĖVYNĖ, PONAI PRISIEKUSIEJI, YRA NE TIK JŪSŲ, BET IR MŪSŲ. Judėjimas „Drąsiaus kelias“ „Drąsos kelias“ politinė partija

nezinomas

nezinomas portretas
pakelkite snapso paurele uz mane.sekmes vakiams.

kaunas

kaunas portretas
i\ at
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių