Kauniečiai priversti artimuosius laidoti pelkėje

Naujų kapinių iki šiol neturintis Kaunas jau keletą mėnesių mirusius laidoja Užliedžių seniūnijoje esančiose Ledos kapinaitėse, kur kauniečiams paskirta 1,3 ha ploto. Buvo kalbėta, kad iki praėjusių metų pabaigos pradės veikti naujosios kapinės Vainatrakio kaime, tačiau pažadai neištesėti.

Ledos kapinių lankytojai jau seniai skundžiasi, kad nauja vieta laidojimui netinkamai parengta – vietovė labai drėgna, privažiavimas – prastas, neįrengtos nuorodos, kaip pasiekti atokioje teritorijoje esančias kapinaites.

Ypač bloga padėtis Ledoje šiuo metu – trečiasis kapinių kvartalas, kur pastarosiomis savaitėmis intensyviai laidojama, tapo panašus į pelkę, kurioje stirkso kryžiai ir matyti kapų kauburėliai. Be aukštaaulių guminių batų prieiti prie trečiajame kvartale esančių kapų neįmanoma.

„Padėtis Ledoje – katastrofiška. Žmonės tikrai labai vargsta“, – neslėpė savivaldybės įmonei „Kapinių priežiūra“  laikinai vadovaujantis Evaldas Stankevičius.

Jis sakė, kad Kauno rajonas, kuriam juridiškai priklauso kapinaitės, laukia iš Kauno miesto savivaldybės lėšų, už kurias bus tvarkoma katastrofiškoje situacijoje atsidūrusi teritorija.

„Manau, lėšos bus greitai pervestos ir po kurio laiko Ledos kapinaitės ir privažiavimai iki jų bus tinkamai sutvarkyti“, – vylėsi E. Stankevičius.


Šiame straipsnyje: Kapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Jei Kubiliu ten atveztu ir seimos nariai pamatytu kad i vandeni laidoja ,tai ko gero per viena nakti viska sutvarkytu,O KA PAPRASTI ZMONES NIEKAM NERUPI ,CIA GI lIETUVA

jasmen

jasmen portretas
Baisu žiūrėti į šias kapines, jau nekalbu apie laidojimą, prėjusią žiemą ten palaidojome žentą, o šį rudenį kaimyną, per vėlines važiavome lankyti kapų, gerai kad nebuvo palyta, bet buvau priblokšta vaizdo kurį pamačiau, kur palaidotas kaimynas buvo iškasta nauja duobė, matomai tą dieną turėjo laidoti žmogų, daugiau nei pusėje duobės telkšojo vanduo, tad kaip reikia jaustis pamačius tokį vaizdą, nors kai laidojome žentą ir buvo tas pat tik gal mažiau vandens nes buvo pašalę, tačiau duobės gylis ryškiai skyrėsi nuo to kuris turėtų būti. Nenorėčiau būti laidojama tokiose kapinėse .

Spagetti

Spagetti  portretas
Priminkite, kiek laiko Kauno savivaldybė vis žada, kad Ledos kapinės "bus sutvarkytsos, jų sutvarkymu "bus pasirūpinta"... Kelių kilometrų ilgio makaronai, a?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių