Jūrinės kultūros puoselėtojams – „Albatroso“ apdovanojimas

Jūrinės kultūros puoselėtojus ir saugotojus dar šiais metais pagerbti nauju apdovanojimu „Albatrosas“ trukdo ir laiko, ir pinigų stygius.

Tokį apdovanojimą iniciavo Jūrinės kultūros koordinacinė taryba. Kitą savaitę miesto taryba turėtų patvirtinto tokio apdovanojimo nuostatus.

Tačiau Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos pirmininkas Petras Bekėža pripažino, kad nors nuostatai ir bus patvirtinti, šiemet toks apdovanojimas veikiausiai niekam nebus įteiktas.

„Laiko reikia ir parengti apdovanojimų skulptūrėlių projektą, jį suderinti su skulptūros „Albatrosas“ autoriumi Klaudijumi Pūdymu. Be to, savivaldybė per viešuosius pirkimus turi išrinkti nugalėtoją, kuris pagamintų tas statulėles. Visiems šiems procesams reikia gana daug laiko, todėl bijau, kad „Albatroso“ apdovanojimus pirmą kartą teiksime tik kitais metais“, - teigė P.Bekėža.

Nuostatuose numatyta, jog pretendentus į apdovanojimus galės siūlyti visi klaipėdiečiai, organizacijos. Kandidatus vertins ir nominantus uždarame posėdyje išrinks Jūrinės kultūros koordinacinė taryba. Jie bus paskelbti tik apdovanojimų dieną.

Jūrinės kultūros puoselėtojai apdovanojimu už praėjusių metų pasiekimus ir darbus bus vertinami šešiose nominacijose: geriausias jūrinis socialinis projektas, geriausias jūrinis kultūrinis projektas, metų poelgis jūrinėje srityje, geriausias jūrinės grožinės, mokslinės literatūros leidinys, geriausias marinistinės žurnalistikos darbas, kiti siūlymai.

Numatoma, jog „Albatroso“ apdovanojimai bus teikiami Europos jūros dieną – gegužės 20-ąją. Kasmet skulptūrėlės bus įteiktos ne daugiau nei trims nominantams.

„Norime, kad „Albatroso“ apdovanojimas būtų vertingas ir vertinamas, todėl neatmetu tikimybės, kad jei kuriais nors metais nebus pasiūlyta tinkamų pretendentų, nominantai iš viso nebus išrinkti. Nenorime bet kam už bet ką duoti apdovanojimo“, - pabrėžė P.Bekėža.

Skaičiuojama, jog pagaminti tris „Albatroso“ apdovanojimų statulėles gali kainuoti iki 8 tūkst. litų.

Apdovanojimų ceremonija kasmet vyks prie paminklo „Albatrosas“ – taip siekiama, kad ši vieta taptų tradicine jūrinių renginių vieta.

Šiuo metu nusipelnę jūrų transporto darbuotojai yra apdovanojami LR Jūrų transporto darbuotojo Garbės ženklu, kurį įsteigė Susisiekimo ministerija, o jūrininkai už ilgametį ir sąžiningą darbą – ženklu „Jūros veteranas“, kurio steigėjai yra Lietuvos jūrininkų sąjunga ir asociacija „Jūros veteranai“.

Dienraštis „Klaipėda“ kasmet organizuoja „Metų jūrininko“ rinkimus. Jų kulminacija – Jūros šventė, kai jos atidarymo renginyje pagerbiamas ir klaipėdiečių išrinktas Metų jūrininkas.


Šiame straipsnyje: jūraapdovanojimaiKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių