Bedarbių registruojama šimtais, labiausiai reikia vairuotojų

Gruodžio 1 dieną Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota apie 54 tūkst. bedarbių arba 12,5 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų.

Palyginus su šių metų spalio mėnesio duomenimis, nedarbo lygis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje sumažėjo apie 0,2 proc.

Kauno mieste ir rajone lapkričio mėnesį užregistruoti 2549 bedarbiai, tai yra 12,6 proc. daugiau nei praėjusį mėnesį. Lyginant registruotų bedarbių skaičiu su tuo pačiu praėjusiu metų laikotarpiu, pastebėtina, kad bedarbių registruota 29,5 procentais mažiau. Didžioji dalis arba apie 80 proc. bedarbių užregistruota Kauno mieste.

Darbo biržos duomenų bazėje per mėnesį Kauno mieste ir rajone buvo skelbiamos 1639 laisvos darbo vietos.

Daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė: tarptautinių krovinių vežimo vairuotojai, pardavėjai, virėjai, kepėjai, konditeriai, padavėjai, siuvėjai, statybų apdailininkai, staliai, stogdengiai, šaltkalviai, suvirintojai, taip pat pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkai, buhalteriai, apskaitininkai, administratoriai, statybų inžinieriai, medkirčiai ir santechnikai.

Nekvalifikuotiems darbuotojams dažniausiai buvo siūlomos pagalbinio darbininko, valytojo, pakuotojo, sandėlio darbininko ir kitos darbo vietos. Lapkričio mėnesį specialistai turėjo galimybę įsidarbinti produkto vadybininkais, buhalteriais, administratoriais, programuotojais, verslo paslaugų vadybininkais, logistikos vadybininkais, taip pat augo darbo vietų pasiūla gydytojams, mokytojams, projektų vadovams.

Darbo biržos duomenimis, spalio mėnesį Kauno mieste ir rajone įsidarbino 1982 ieškantys darbo asmenys.

Kauno teritorinės darbo biržos Jonavos skyrius lapkričio mėn. registravo 342 bedarbius, tačiau nedarbo lygis šiame regione palyginus su praėjusiu mėnesiu beveik nekito.

Kėdainių skyriuje nedarbo lygis palyginus su praėjusiu mėnesiu išaugo apie 30 proc: lapkričio mėn. Šiame skyriuje registruoti 477 darbo neturintys asmenys. Tokią situaciją lėmė pasibaigę sezoniai darbai, susiję su didžiausių šio regiono įmonių veikla (valgomųjų ledų gamyba, vaisių ir daržovių koncervavimu). Atitinkamai sumažėjo ir registruojamų laisvų darbo  vietų skaičius.

Raseinių skyriuje 2010 m. lapkričio mėn. įregistruota 218 bedarbių, tačiau, palyginus su spalio mėn. duomenimis, šis rodiklis nekito.

Kaišiadorių skyriuje situacija taip pat panaši: palyginus su šių metų spalio mėn., per mėnesį Kaišiadorių skyriuje registruota 230 asmenų, duomenų bazėje įregistruota 101 laisva darbo vieta. Šiuo laikotarpiu įdarbinti 151 asmuo.

Panašūs pokyčiai pastebėti ir Prienų skyriuje: šioje teritorijoje per mėnesį įregistruoti 146 bedarbiai.


Šiame straipsnyje: nedarbasbedarbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių