Automobilių statymas senamiestyje brangsta iki 6 litų (papildyta)

Automobilių statymas keliose pagrindinėse sostinės senamiesčio gatvėse brangsta iki 6 litų už valandą. Tokį sprendimą trečiadienį priėmė miesto taryba.

Pradiniame nutarimo projekte buvo numatyta, kad naujai įvedamoje „mėlynojoje zonoje“ valandai palikti automobilį kainuos 9 litus, tačiau trečiadienį bendru tarybos narių sutarimu buvo priimtas kompromisinis variantas. 6 litų už valandą mokestį įvesti pasiūlė 6 miesto tarybos komitetai, 2 komitetai siūlė įvesti 5 litų mokestį, vienas pasisakė už 9 litus.

„Mėlynoji zona“ apims Vokiečių, Didžiąją, Aušros vartų, Šventaragio gatves. Automobilių statymas iki 6 litų už valandą pabrangs Šventaragio gatvėje bei teritorijoje aplink Operos ir baleto teatrą - A.Jakšto, A.Goštauto, A.Vienuolio, J.Lelevelio gatvėse, Gedimino prospekte nuo V.Kudirkos aikštės iki A.Jakšto gatvės ir V.Kudirkos aikštės prieigose.

Šiose sostinės gatvėse už automobilio statymą 6 litus teks mokėti nuo lapkričio 1 dienos.

Nors sprendimą labiau apmokestinti automobilių statymą senamiestyje priėmę Vilniaus politikai aiškina, kad taip pasielgta siekiant paskatinti gyventojus automobilius miesto centre statyti tik trumpam ir sumažinti transporto srautus senamiestyje, tačiau tikimasi ir papildyti skylėtą miesto biudžetą.

Dar tuo metu, kai buvo siūloma automobilių statymo mokestį senamiestyje padidinti iki 9 litų už valandą, savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktorius Virginijus Pauža skaičiavo, kad tai sostinės biudžetą kasmet papildytų 1,7 mln. litų.

Be naujosios "mėlynosios zonos", Vilniuje automobilių statatymas dar apmokestinamas pagal "žaliosios", "geltonosios" ir "raudonosios" zonų tarifus. "Žaliojoje" zonoje valandai palikti automobilį kainuoja 1 litą, "geltonojoje" - 2 litus, "raudonojoje" - 3 litus.

Vilniaus automobilių statymo žemėlapis


Šiame straipsnyje: automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių