2013-aisiais į Klaipėdos uostą bus investuoti 328 mln. litų

Didžiulės investicijos į Klaipėdos uostą, kasmet pagerinančios krovos galimybes, nemažės ir šiais metais. 2013-aisiais į Klaipėdos uosto vystymą planuojama investuoti 328 mln. litų.

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos duomenimis, pernai Klaipėdos uosto krovos galimybės pakilo 4 mln. tonų.

Uosto direkcija akcentuoja, kad uosto sėkmės garantas – sklandi ir sparčią uosto plėtrą užtikrinanti finansavimo sistema.

Nuo 1999 metų reali uosto krova išaugo 20 mln. tonų, o uosto krovos galimybės net 33 mln. tonų. Per šį laikotarpį Uosto direkcijos investicijos, įskaitant apie 200 mln. litų Europos Sąjungos paramą, sudarė 1,26 mlrd. litų, uosto kompanijų – 2,13 mlrd. litų.

Uosto direkcijos pajamos, gaunamos iš uosto rinkliavų ir uosto žemės nuomos, taip pat ES paramos fondų ir bankų paskolos sudaro bendrą valstybinio finansavimo dalį, kuri skiriama uosto infrastruktūrai, privažiuojamiesiems keliams ir geležinkeliams vystyti, uosto akvatorijai gilinti, naujausioms informacinėms sistemoms ir technologijoms diegti.

Šiais metais Uosto direkcija planuoja gauti 166,8 mln. litų pajamų, 93,9 mln. litų Europos Sąjungos paramos, dar 146 mln. litų pasiskolinti.

Kaip planuojama paskirstyti 2013 metais investicijoms numatomą sumą:

- krantinių statyba ir rekonstrukcija – 84,2 mln. Lt,

-  uosto gilinimas – 81,5 mln. Lt,

- geležinkelių statyba ir remontas – 23 mln. Lt,

- suskystintųjų gamtinių dujų terminalo infrastruktūrą įrengimas ir akvatorijos gilinimas – 82,8 mln. Lt,

- kiti infrastruktūros plėtros projektai – 39 mln. Lt,

- kiti projektai – 17,5 mln. Lt.



Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostasinvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
O kada bent keletas procentų nuo tų beprotiškai didelių pinigų nukris miestui??? Ką veikia Klaipėdos valdžia? Natūralu, apimtys didėja, didėja ir automobilių srautas gatvėmis, didėja užterštumas. Tai ar nevertėtų išsireikalauti miesto gerovei pinigų? Ar mums, gyventojams reiks pradėt blokuot įvažiavimo kelius?

To Algis

To Algis portretas
Blokuokite blokuokite...bet ar susimąstėte, kiek žmonių dirba pačiame uoste, ir kiek jo veikla susijusi su įvairaus pobūdžio įmonėmis. Kas manot Klaipėda būtų be uosto? Paprasčiausias užkampis pilnas depresuotų žmonių...bet užtat jie galėtų dieną naktį išdižiai važinėtis ištuštėjusiomis gatvėmis ir kvėpuoti kalnų krištolo tyrumo oru.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių