Lietuvos keliuose - pusšimtis naujų radarų

Rugpjūtį Lietuvos keliuose sumontuoti beveik pusšimtis naujų stacionarių greičio matuoklių. 

Kaip pranešė už matuoklių montavimą atsakinga bendrovė „Fima“, pirmieji penki nauji matuokliai pradėjo veikti rugpjūčio pradžioje. Iki ketvirtadienio avaringiausiose Lietuvos kelių vietose įrengti dar 36 nauji greičio matuokliai.

Rugsėjį ir spalį „Fima“ sumontuos dar 30, lapkritį - 28 greičio matavimo prietaisus.

„Pareigūnų darbą palengvins greičio matuokliuose esanti numerio atpažinimo funkcija“, - teigė bendrovės Sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

Teigiama, kad keliuose veikiantys stacionarūs „MultaRadar S580“ modelio matuokliai įmontuoti į specialią šalčiui atsparią apsauginę dėžę.

Greičio matuokliai su fotografavimo įranga vienu metu kontroliuoja ir fiksuoja kiekvienos važiuojančios transporto priemonės laiką, važiavimo greitį ir kryptį bei klasę. Nustačius greičio viršijimo atvejį, fotografuojama pažeidėjo transporto priemonė.

Nuotraukoje atomas bendras transporto priemonės vaizdas ir jos valstybinio numerio ženklas, kuris automatiškai įtraukiamas į suformuotą pažeidimo bylą.

Nuo vandalų išpuolių greičio matuoklius saugo juose įrengta elektroninė apsaugos sistema, kuri reaguoja į bandymus niokoti greičio matuoklius ar įsilaužti į apsauginės dėžės vidų. Elektroninė sistema signalus apie šiuos įvykius akimirksniu perduoda Viešosios policijos apsaugos tarnybai, kuri gali operatyviai atvykti į įvykio vietą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Nuotraukoje atomas bendras transporto priemonės vaizdas ir jos valstybinio numerio ženklas, kuris automatiškai įtraukiamas į suformuotą pažeidimo bylą.KLAIDA SAKINYJE.

mario

mario portretas
"Nuotraukoje atomas " vajetau, pamate tokius radarus slepkites kuo greiciau, juk aiskiai parasyta - i nuotrauka idedamas ATOMAS! Iranas tiek metu sodrino urana savo atominems bomboms, o va musu radarscikai akimirksniu, fotografijos principu bombikes gaminti pradejo ! :D:D:D

to Domantas

to Domantas portretas
Tu klaida.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių