Sprendžia Vyriausybė: atvers daugiau parduotuvių, dalį kultūros įstaigų?

Sveikatos apsaugos ministerija Vyriausybei siūlo leisti atverti didžiąsias parduotuves su įėjimais iš lauko, kai kurias kultūros įstaigas.

Kaip rašoma trečiadienį paskelbtame ministerijos teikime, siūloma leisti veikti ir didesnėms nei 300 kv. metrų parduotuvėms, nustatant 20 kv. metrų ploto reikalavimą vienam klientui arba vienu metu aptarnaujant ne daugiau kaip vieną klientą.

Šį SAM projektą Vyriausybė svarsto trečiadienio popietę vyksiančiame posėdyje.

„Tačiau paminėtina, kad veikti galės tik parduotuvės, kurios turi tiesioginį įėjimą iš lauko klientams arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės ar paviljono klientai, taip pat, kol kas negalės veikti paviljonai ir kioskai esantys turgavietėse“, – rašoma ministerijos teikime.

Taip pat ministerija siūlo leisti atverti uždarose erdvėse esančias kultūros įstaigas, leidžiant pradėti veikti ribotam jų skaičiui.

Sąrašą įstaigų, kurios galėtų atsidaryti kovo 16 dieną, tvirtintų kultūros ministras. Bilietai juose turėtų būti platinami elektroniniu būdu arba lankytojai iš anksto registruojami. Vienam lankytojui turėtų tekti ne mažiau kaip 30 kv. metrų ploto, lankytis galėtų ne didesnės nei dviejų asmenų grupės ar vienos šeimos nariai.

Taip pat siūloma nustatyti, kad viešajame transporte leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip vieno metro atstumu, o miesto transporte leidžiama užimti sėdimas ir stovimas vietas, jei užtikrinamas ne mažesnis kaip vieno metro atstumas tarp asmenų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
...prie ko tas atskiras įėjimas iš lauko? Akropolis atsidaro , o viduje parduotuvės ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių