Kalėjimų departamento vadovas R. Krikštaponis atleistas iš pareigų

Vyriausybė trečiadienį atleido Kalėjimų departamentui daugiau nei metus vadovavusį Robertą Krikštaponį.

„Dėkojame Robertui Krikštaponiui, priėmusiam iššūkį. Tikrai jis padarė nemažai darbų ir linkime sėkmės jam“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjeras Saulius Skvernelis.

R. Krikštaponis prašymą atleisti iš pareigų teisingumo ministrui Elvinui Jankevičiui įteikė sausio 8 dieną.

Atleidžiamam direktoriui bus skirtos dviejų mėnesių išeitinės išmoka ir kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Kalėjimų departamentui R. Krištaponis vadovauja kiek daugiau nei metus. Per jo vadovavimo laikotarpį neapsieita be įkalinimo įstaigas krėtusių skandalų, tokių kaip vadinamoji „Jūros šventė“ Pravieniškėse.

Teisingumo ministras prieš kelias savaites yra teigęs, jog jau yra numatęs naują kandidatą, kurio tinkamumą vadovauti tikrina tarnybos. Tačiau, kaip skelbė portalas 15min.lt, kandidatas neatitiko pareigybės aprašyme keliamų reikalavimų.

Naujasis departamento vadovas bus skiriamas ne konkurso būdu. Nuo šių metų Kalėjimų departamento vadovą skiria Vyriausybė teisingumo ministro teikimu, į šias pareigas nerengiamas konkursas. Šios permainos įsigaliojo pernai Seimui priėmus Vidaus tarnybos statuto redakciją.

Klausimas dėl ugniagesių vado atleidimo atidėtas

Vyriausybė trečiadienį atidėjo klausimą dėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovo Kęstučio Lukošiaus atleidimo iki kito posėdžio, nes dar neparengta Teisės grupės išvada.

Į trečiadienį vykusio posėdžio darbotvarkę šis klausimas įtrauktas nebuvo, tačiau jį įtraukti siūlė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Kiek anksčiau jis teigė, kad atleisti siūlomas K. Lukošius nepateisino lūkesčių, o jo vadovaujama įstaiga netapo skaidresnė.

Atleisti ugniagesių gelbėtojų vadą E. Misiūnas siūlė po tarnybinio patikrinimo, kuriuo konstatuota, kad jis neturėjo teisės pernai antrą kartą pratęsti sutarties dėl senų gaisrinių kopėčių nuomos ir padarė tai per brangiai – už naujų kainą.

2008 metų gegužę PAGD penkeriems metams sudarė sutartį dėl penkių gaisrinių automobilinių kombinuoto judesio kopėčių „Iveco Magirus“. Sandorio suma siekė beveik 6,9 mln. litų (beveik 2 mln. eurų). Sutartyje buvo numatyta galimybę sandorį pratęsti dar penkeriems metams tokiomis pačiomis sąlygomis.

Pasibaigus penkerių metų terminui, 2013-aisiais, sutartis su „Iksados“ gamybiniu ir techniniu centru buvo pratęsta. Ji baigė galioti pernai. PAGD liepos mėnesį su „Iksados“ gamybiniu ir techniniu centru susitarė dėl tų pačių 5 gaisrinių kopėčių nuomos dar penkeriems metams už tokią pačią sumą. Viešųjų pirkimų tarnyba teigia, kad dar kartą ši sutartis pratęsta negalėjo būti.

K. Lukošius priekaištus atmeta. Jis sako sutartį pratęsęs, nes kitu atveju tarnyba liktų be kopėčių, o tai keltų grėsmę visuomenės saugumui.

K. Lukošius departamentui vadovauja nuo 2017 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių