Vyriausybė leido į Lietuvą atvykti daugiau užsieniečių

Vyriausybė pirmadienį patikslino, kokiems užsieniečiams galima atvykti į Lietuvą ekstremalios situacijos metu.

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui leisti į Lietuvą atvykti užsieniečiams, dėl kurių priimtas sprendimas išduoti jiems nacionalinę vizą ar leidimą gyventi.

Sprendimu siekiama išspręsti situaciją, kai priimti teigiami sprendimai dėl dokumentų išdavimo, bet žmogus negali atvykti į šalį, nes formaliai nepatenka į kategorijas užsieniečių, kurie gali atvykti į Lietuvą.

Sprendimas įsigalioja nuo antradienio, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Pateikėme šį pasiūlymą atsižvelgdami į praktines situacijas. Yra priimti teigiami sprendimai dėl dokumentų išdavimo, tačiau šie asmenys negali atvykti jų pasiimti, nes formaliai jie nepatenka į šiuo metu nutarime nurodytas užsieniečių, kuriems nedraudžiama atvykti į Lietuvą, kategorijas“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Taip pat šie asmenys negali iš naujo kreiptis dėl naujų dokumentų išdavimo savo kilmės valstybės konsulinėje įstaigoje, nes Lietuvoje jau yra priimtas sprendimas jiems išduoti šiuos dokumentus.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, Vyriausybė taip pat pritarė siūlymui išduoti leidimus atvykti į Lietuvą aukšto meistriškumo sportininkams, sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, instruktoriams ir jų šeimų nariams.

Dar nustatyta, kad teikiant socialinės globos paslaugas stacionariose socialinių paslaugų įstaigose senyvo amžiaus ir neįgaliems asmenims, grupinio gyvenimo namuose, vaikų globos namuose ir šeimynose turi būti užtikrinamos ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos būtinos visuomenės sveikatos saugos sąlygos.

Socialinės apsaugos ministerija nurodo, kad Lietuvoje šiuo metu yra išduota apie 800 licencijų teikti socialinę globą.

Kaip teigiama VRM pranešime, daugelyje socialinės globos įstaigų teikiama socialinė globa senyvo amžiaus asmenims, asmenims su negalia, ir COVID-19 infekcija jiems yra itin pavojinga, todėl rekomendacijos dėl saugos čia turi būti nustatytos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu.

Šie pakeitimai įsigalioja nuo birželio 23 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam --Arvys - [ozio tvartelinis by...s]

tam --Arvys - [ozio tvartelinis  by...s] portretas
von sliucha konservatlybersosine...nuo kompo

Arvys pirmam idiotui

Arvys pirmam idiotui portretas
Lisk į būdą tu komunistinė išpera

ir

ir portretas
vel privez eurovyrusiuku su kiniska etikete kiek sumoketa uz si leidima ? juk siais ??? briuseliui nepavaldus tai gal uzdaryk /svarkeli/ visus galus nes kaukes nepades?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių