Vyriausybė galės pati vertinti, ar savivaldybėms tikslinga plėsti ribas

Vyriausybė trečiadienį pritarė, jog ji pati galėtų įvertinti, ar tikslinga savivaldybėms vykdyti teritorijų pertvarką.

Ministrų kabineto patvirtintas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtas nutarimas taip pat numato galias Vyriausybei pačiai apsispręsti, ar tikslinga organizuoti gyventojų apklausas keičiant savivaldybių ribas, taip pat dėl šių ribų nustatymo principų. Gyventojų apklausos šiuo metu prašo Kauno savivaldybė, siekianti prisijungti rajonines teritorijas.

Pagal projektą, Vyriausybei gavus pasiūlymą keisti savivaldybės ribas, turėtų būti visapusiškai įvertinami inicijuojamos reformos socialiniai ir ekonominiai padariniai, jos poveikis gretimų savivaldybių ir viso regiono plėtrai. Dokumentai dėl savivaldybių reformavimo Seimui būtų teikiami tik atlikus vietos gyventojų apklausą ir gavus jų pritarimą.

„Svarbiausias visuomet yra žmonių interesas ir jų gyvenimo kokybės gerinimas. Todėl tokiais atvejais itin svarbu atlikti išsamią siūlomos  reformos socialinę – ekonominę analizę, įvertinti jos pasekmes visoms gyventojų socialinėms grupėms“, – sako vidaus reikalų ministrė R. Tamašunienė.

Nutarimo projektu siekiama patikslinti gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų nustatymo principus, taip pat nustatyti, kad ir teritorijų ribų planai, ir teisės aktų projektai dėl gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų tvarkymo būtų derinami su Aplinkos ministerija.

Kauno miestas rugsėjį nusprendė inicijuoti 13 rajono seniūnijų prijungimą prie miesto. Kauno miesto savivaldybė šiuo metu dar rengia reikalingus dokumentus, kuriuos planuoja pateikti VRM.

Siūlomos prijungti teritorijos užima 297,8 kvadratinio kilometro – beveik dukart daugiau nei dabartinis miestas.

Savivaldybė tai motyvuoja tuo, jog šių vietovių gyventojai dažnu atveju dirba Kaune, jie negauna kokybiškų paslaugų, taip pat didesniu patrauklumu galimiems investuotojams.

Kauno rajono vadovai tokį siūlymą kategoriškai atmeta, jam vienbalsiai nepritarė ir rajono taryba.

Tiek Kauno, tiek Vyriausybės atstovai pabrėžia, jog lemiamą balsą dėl prijungimo turėtų turėti gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rajonas

rajonas portretas
vi skas aisku labai s varbu kuo greiciau skverneliui padeti savo draugeliui krabui padeti prijungti kad butu naudos juk nemaza suma priklausytu butu ka pasidalinti neliks skvernelio tai ir baigsis draskimai tiesiog geda nuo tokiu meru plesiku
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių