Vyriausybė atsiskaitys Seimui už praėjusius metus

Seime ketvirtadienį planuojama pristatyti Vyriausybės veiklos ataskaitą už 2010-uosius.

Ataskaitoje Ministrų kabinetas tvirtina pasiekęs svarbiausius praėjusių metų tikslus - išsaugojęs šalies viešųjų finansų sistemos stabilumą ir sudaręs sąlygas augti ūkiui.

Ataskaitoje teigiama, kad 2009-aisiais priėmusi sudėtingus, kartais nepopuliarius sprendimus, kurie leido stabilizuoti Lietuvos finansinę ir ekonominę būklę, 2010 metais Vyriausybė toliau tęsė krizės įveikimo darbus.

"Galima drąsiai tvirtinti, kad pagrindinis tikslas pasiektas - šalies viešųjų finansų sistema nebuvo sutrikdyta", - rašoma ataskaitoje.

Ataskaitoje teigiama, kad Vyriausybės veiksmais buvo sudarytos sąlygos šalies ūkiui augti, 2010-aisiais buvo vis labiau matomi ekonomikos atsigavimo ženklai - bendrasis vidaus produktas (BVP) augo tris ketvirčius iš eilės ir paskutinį ketvirtį rodiklis siekė 4,8 procento. 2010 metais BVP, palyginti su 2009 metais, padidėjo 1,3 procento.

Paskutinį praėjusių ketvirtį prekių eksportas, palyginti su 2009 metų tuo pačiu ketvirčiu, didėjo 45,6 proc., o per visus 2010 metus, palyginti su 2009 metais, augo 33,2 proc. to meto kainomis, teigia Vyriausybė.

Kiekvienais metais iki kovo 31 dienos Vyriausybė privalo pateikti savo metinę veiklos ataskaitą, kurioje taip pat turi būti aptarti ir artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai.

Po Vyriausybės ataskaitos pateikimo ją svarsto Seimo komitetai ir rengiama speciali Seimo diskusija, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją.


Šiame straipsnyje: Vyriausybės ataskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių